Cristiano Ronaldon siirron taustalta paljastui tunteikas puhelinkeskustelu – näin supertähden pää kääntyi: "Helvetti olisi ollut irti"

Cristiano Ronaldon paluu Manchester Unitedin riveihin on monen jalkapalloromantikon sielua hivelevä siirto. Samaista jalkapalloromantikkoa miellyttää varmasti tieto siirron taustakuvioista.

Kun Ronaldo oli ilmoittanut Juventus-johdolle haluavansa siirtyä pois torinolaisseurasta, yleinen näkemys oli, että portugalilainen supertähti olisi siirtymässä Manchester Cityn riveihin. Abu Dhabi -omisteisella seuralla oli rahaa ja tarvetta uuteen hyökkääjään, kun yritykset Harry Kanen saamiseksi seuraan jäivät tuloksettomiksi.

Ronaldon pää kuitenkin alkoi kääntyä perjantaina, ja asiasta perillä olleet alkoivat viedä hyökkääjää Cityn sijasta hänen entiseen seuraansa Manchester Unitediin.

Myös United-manageri Ole Gunnar Solskjärin ja vastaavasti City-kollega Pep Guardiolan lausunnoista saattoi päätellä 36-vuotiaan Ronaldon päätyvän sittenkin takaisin Old Traffordille.

Lähes reaaliajassa seurattu siirtosaaga päättyi Manchester Cityn ilmoitukseen siitä, ettei seura tavoittele enää supertähteä riveihinsä. Sen jälkeen odoteltiin enää Unitedin virallista vahvistusta sensaatiopaluusta, ja se saapuisaapui Suomen aikaa illansuussa.

Mikä tai kuka sai Ronaldon muuttamaan mieltään? Manchester Evening Newsin artikkelin mukaan taustalla lankoja Unitedin puolesta veteli seuran managerilegenda sir Alex Ferguson.

Manchester Evening Newsin mukaan Ferguson soitti Ronaldolle perjantaiaamuna, kun tämä oli jo päättänyt siirtyä Cityn riveihin. Skotti käytti lehden mukaan kaikki verbaaliset keinonsa saadakseen entisen suojattinsa pyörtämään päätöksensä.

Myös urheilusivusto The Athletic kertoo, että Ferguson soitti Ronaldolle perjantaiaamuna. Sen lisäksi 79-vuotias managerivelho oli ollut jo aiemmin torstaina yhteydessä Ronaldon agenttiin Jorge Mendesiin sekä lukuisiin Unitedin hallituksen jäseniin, jotta pelaaja siirtyisi Juventuksesta "oikealle" puolelle Manchesteria.

The Athleticin lähteiden mukaan "helvetti olisi ollut irti", jos Manchester United ei olisi onnistunut naaraamaan Ronaldoa takaisin riveihinsä paikalliskilpailijansa edestä. Ferguson oli painostanut myös Solskjäriä hankkimaan Ronaldon.

Jo kahdeksan vuotta sitten eläköitynyt Ferguson on merkittävä isällinen hahmo ja auktoriteetti Ronaldolle. Hyökkääjä on muistellut useasti skotin vaikutusta hänen elämässään.

– Hän oli kuin perhettäni. Hän oli jalkapalloisäni, Ronaldo tunnusti BBC:lle taannoin tehdyssä tv-dokumentissa.

Ronaldo pelasi Fergusonin alaisuudessa Unitedissa vuosina 2003–2009.

Lue myös:

    Uusimmat