Colin Firth: Ujon oloinen hurmuri vetoaa naisiin

Colin Firth on ujon oloinen hurmuri, jonka vaatimaton habitus saa naiset villiksi.

Colin Firth on tullut tutuksi elokuvien hurmurina, jonka ujo karisma vetoaa naisiin. Elokuva Ylpeys ja ennakkoluulo nosti Mr. Darcyn roolihahmoa näytelleen Firthin parrasvaloihin. Sittemmin menestystä on tullut roppakaupalla. Vuonna 2011 Firth voitti Oscarin parhaasta pääosasta elokuvassa Kuninkaan puhe.

Firthin näyttelemät hahmot ovat usein hieman hämmentyneitä ja ujon oloisia miehiä, jotka eivät hurmaa machomaisella habituksellaan. Jokin tässä miestyypissä kuitenkin vetoaa naiskatsojiin.

Ujon oloisissa roolihahmoissa ja tosielämän Firthissä on myös jotakin yhteistä. Mies suhtautuu hämmentyneenä seksisymbolin rooliin, joka häneen on liitetty. Upea ulkomuoto on tähden mielestä enemmän taakka kuin siunaus.

– Oli aika jolloin kauneutta arvostettiin. Nykyään kaunis ihminen mielletään pinnalliseksi ja epäaidoksi. Uskon että monen kauniin ja lahjakkaan ihmisen täytyy tehdä paljon töitä, elleivät he halua nojata pelkkään ulkonäköönsä, Firth valittaa.

Näyttelijän mielestä epäedullisesta ulkonäöstä voi olla joissakin ammateissa jopa hyötyä.

– Jos haluat tulla professoriksi, on oletettavaa, ettet näytä Baywatch-tähdeltä, Firth kertoo.

Naisfanien harmiksi Firth on varattu mies. Mies tapasi nykyisen vaimonsa Nostramo-elokuvan kuvauksissa Kolumbiassa, jossa italialainen Livia Giuggoli työskenteli elokuva-assistenttina. Rakkaus syttyi ensisilmäyksellä. Firt on kertonut, että tiesi heti tavanneensa tulevan vaimonsa. Pari meni naimisiin Roomassa vuonna 1997.

Firth on ollut kerran aikaisemminkin naimisissa. Vuonna 1990 tähti avioitui näyttelijä Meg Tillyn kanssa. Liitto kuitenkin päättyi, kun pariskunta muutti Pohjois-Amerikkaan pieneen syrjäiseen mökkiin ja jätti näyttelemisen. Eristäytyminen oli liikaa Firtille ja pari erosi vuonna 1994.

Menestys on tuonut Firthille myös etuja, joista hän osaa nauttia. Muotisuunnittelijat palavat halusta vaatettaa komeaa miestä, eikä Firthillä ole vastaan sanomista, kun joku tarjoaa hänelle asuja kuvauksia ja gaalailtoja varten.

– Tiedän että se kuulostaa kauhean hemmotellulta, mutta otan avun vastaan, Firth myhäilee.

Colin Firth AVAn tähtenä:

Rakkautta vain -elokuva lauantaina 25.8. klo 21.00

Lue myös:

Kuvat: Getty Images

Lähteet: dailymail.co.uk, Wikipedia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja