Mainos

CNN: Yhdysvaltain kongressin tutkijat haluavat Comeyn ja Trumpin keskusteluja koskevat muistiot

Yhdysvalloissa sekä senaatin että edustajainhuoneen tutkijat ovat lähettäneet pyyntöjä saadakseen käsiinsä liittovaltion poliisin ex-johtajan James Comeyn ja presidentti Donald Trumpin keskusteluja koskevat muistiot.

Asiasta uutisoivan CNN:n mukaan tutkijat haluavat saada käsiinsä myös kaikki mahdolliset ääninauhoitteet keskusteluista.

Edustajainhuone pyysi Comeyta ja Valkoista taloa toimittamaan mahdolliset muistiot ja nauhoitukset 23. kesäkuuta mennessä.

Senaatti on puolestaan lähettänyt pyynnön Columbian yliopiston professorille, joka on vahvistanut olevansa Comeyn ystävä, joka vuoti tietoja lehdistölle. CNN:n mukaan professoria pyydettiin vastaamaan pyyntöön perjantaina.

Trump vierailee Puolassa ennen heinäkuun G20-kokousta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vierailee Puolassa kesällä, kertoo Valkoinen talo. Trump vierailee Nato-maa Puolassa ennen Saksassa heinäkuussa järjestettävää G20-kokousta.

Valkoisen talon tiedotteen mukaan vierailu muun muassa "vahvistaa Yhdysvaltain järkkymätöntä sitoumusta yhteen maan lähimpään liittolaiseen Euroopassa". Trumpin on määrä muun muassa pitää puhe vierailunsa aikana.

G20-kokous järjestetään Saksan Hampurissa heinäkuun 7. ja 8. päivä. 

Korruptioskandaalissa rypevää Brasilian presidenttiä ei eroteta, päätti oikeus

Brasilian presidentti Michel Temer ei joudu astumaan syrjään korruptioväitteiden takia. Brasilian korkein vaalituomioistuin äänesti perjantaina, ettei vuoden 2014 presidentinvaalien tulosta mitätöidä.

Mitätöintivaateiden takana on se, että Temerin on väitettyä ottaneen vastaan lahjuksia vaalikampanjan aikana.

Temer on ollut presidenttinä vain noin vuoden. Hän nousi valtaan varapresidentin paikalta, kun vasemmistolainen Dilma Rousseff joutui eromaan virkarikossyytteiden takia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.