Mainos

Clintonin tukijat paniikissa – osa käy terapiassa

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa demokraattien Hillary Clintonin laskeva kannatus lisää huolta hänen kannattajiensa keskuudessa. Moni Clintonin tukija käyttää lähes kaiken vapaa-aikansa Clintonin tukemiseksi. Kannattajien mukaan vaalistressi on välillä niin voimakasta, ettei osa pysty nukkumaan.

Yhdysvaltain presidentinvaaleihin on enää kaksi päivää ja republikaanien Donald Trump lähestyy pitkään johdossa ollutta Clintonia kannatuksissa. Viimeiset päivät ovatkin ratkaisevat ja Brooklynin vaalitoimistolla vapaaehtoisena työskentelevät Clintonin tukijat ovat lähes paniikissa.

– Olen erittäin huolissani. Rehellisesti sanottuna sormeni ovat ristissä, ettei mitään muuta FBI:n tutkinnan lisäksi paljastuisi, vapaaehtoisena toimiva Carolyn Hughes sanoo MTV Uutisille.

– Minua huolestuttaa todella paljon. Kannatus ei ollut näin tasaista viikko sitten. Totta kai kisa aina kovenee vaalipäivän lähestyessä, mutta nyt muutos on ollut voimakas, Richard Andre lisää.

Osa Clintonia tukevista vapaaehtoisista myöntääkin käyvänsä jännityksen vuoksi jopa terapiassa.

– Ihmiset käyvät oikeasti terapiassa! He menevät sinne stressin vuoksi, sillä eivät voi nukkua vaalien vuoksi, Hughes sanoo.

FBI:n sähköpostitutkinta mietityttää

Kannattajia mietityttää FBI:n uusi sähköpostitutkinta. Vapaaehtoisena toimivat soittelevat kuumeisesti muun muassa Pohjois-Carolinan osavaltioon, joka on yksi vaalien avainosavaltioista.

Clintonin tukijoita huolettaa erityisesti osavaltion paikallisrepublikaanien käytös. Pohjois-Carolinessa osa republikaaneista on kyseenalaistanut afroamerikkalaisten äänestysoikeuden ja osa on poistettu rekisteristä heidän tietämättään.

– Se on laitonta mitä he tekevät! Yrittävät estää mustia äänestämästä, koska tietävät, että he äänestävät todennäköisesti demokraattia, Hughes sanoo.

Manhattanin Wall Streetillä Trumpin nousu kannatuksissa päinvastoin hymyilyttää. Trump Buildingissä työskentelevä Bo Dincer aikoo ainakin äänestää Trumpia.

– Kaikki kolleganikin äänestävät. Trump on New Yorkin symboli. Hän on kasvanut täällä, hänen perheensä on täältä ja Trump on äijä!

Osalle Trumpin äänestäminen johtuu inhosta Clintonia kohtaan.

– Hillary on korruptoitunut, Yair korostaa.

– Eikö sinusta Trump ole myös korruptoitunut?

– Ei samalla tavalla, sillä Hillary on korruptoitunut poliitikkona.

Pitkään jatkuneet ja poikkeuksellisen likaiset vaalit ovat jakaneet amerikkalaisia. Monen pelkona onkin, että vaalituloksesta riippumatta nähdään väkivaltaisuuksia.

– Pelkään mellakoita ja yhteenottoja, sillä niin paljon vihaa on tullut esille. Yksi päivä mustien kirkko Missisipissä poltettiin ja seiniin kirjoitettiin teksti ”äänestä Trumpia. Sinänsä hyvä, että ihmisten piiloviha ja muukalaispelko tulevat esiin, mutta meidän pitäisi osata käsitellä sitä muuten kuin väkivallan kautta, Hughes sanoo.

Yhdysvaltain 45. presidentti valitaan tiistaina. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.