Mainos

Clintonin Kolumbian-vierailusta levottomuuksia

Presidentti Bill Clintonin vierailun aikana kiihtyneet vasemmistosissien hyökkäykset ja Yhdysvaltain vastaiset mielenosoitukset ovat vaatineet Kolumbiassa viranomaisten mukaan ainakin 20 ihmisen hengen.

Bill Clinton

Maan kaksi suurinta sissiliikettä ovat hyökänneet poliisin ja armeijan yksiköitä vastaan. Lisäksi sissit ovat räjäyttäneet pankkeja ja öljyputkia eri puolilla maata.
Maan suurin sissijärjestö FARC ja hieman pienempi ELN aloittivat hyökkäyksensä tiistaina ja jatkoivat niitä koko eilisen päivän.
Taistelut eivät ole kuitenkaan ulottuneet Cartagenan satamakaupunkiin, jossa Clinton tapasi Kolumbian presidentin Andres Pastranan eilen.
Kolumbian poliisi pidätti kuitenkin eilen kaksi vasemmistolaista sissiä, jotka olivat asettamassa pommia Cartagenan kaupunkiin. Farc-ryhmittymään tiettävästi kuuluvilla sisseillä oli kaksi kiloa räjähteitä ja he olivat lähellä rakennusta, missä Clintonin oli määrä myöhemmin vierailla.
Yli 5000 sotilasta ja poliisia, 350 amerikkalaista salaisen palvelun agenttia sekä sotilashelikoptereita ja laivaston partioveneitä on kaupungissa turvaamassa Clintonia hänen vierailunsa aikana.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.