Mainos

Clintonin kohtalosta päätös kenties jo tänään

Valtakunnanoikeutena toimiva Yhdysvaltain senaatti pyrkii jo tänään päättämään, onko presidentti Bill Clinton erotettava virastaan. Clintonia syytetään väärästä valasta ja oikeuden estämisestä.

Äänestys on odotettavissa mahdollisesti keskiyöllä Suomen aikaa. Yleisesti pidetään varmana, ettei esitys presidentin erottamiseksi saa taakseen tarvittavaa enemmistöä. Jotta Clinton todettaisiin syylliseksi, syytteen pitäisi saada taakseen kaksi kolmasosaa senaattoreista. Nyt näyttää siltä, että jopa yksinkertainenkin enemmistö jää saavuttamatta.

Clintonia auttaa se, että republikaanien rivit ovat alkaneet rakoilla. Kolmen republikaanin ryhmä, Jim Jeffords, Arlen Specter ja John Chafee, on ilmoittanut äänestävänsä Clintonin puolesta. Jeffords sanoi eilen, että kaikkiaan 6-7 republikaanista senaattoria saattaa äänestää Clintonin tuomitsemista ja erottamista vastaan.

Senaatti on jatkanut jutun käsittelyä suljettujen ovien takana kello 17 Suomen aikaa. Tässä vaiheessa on jäljellä enää senaattoreiden omien lausuntojen esittäminen. Kukin senaattori saa käyttää 15 minuuttia kestävän puheenvuoron. Clintonin oman puolueen, demokraattien, senaattorien määrä on 45. Republikaaneja senaatissa on 55.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.