Mainos

Clintonille lämmin vastaanotto kongressissa

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton päätti varhain aamulla Suomen aikaa elintärkeäksi luonnehditun linjapuheensa.

Vuosittaisessa kansakunnantila-puheessaan Clinton vakuutti hallintonsa pitävän huolta heikompiosaisista. Sen sijaan Valkoista Taloa ravistelevaan seksiskandaaliin hän ei viitannut sanallakaan.

Clinton varoitti jälleen Irakia

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton vakuutti myös Yhdysvaltojen pitävän huolen siitä, ettei Irak pääse enää käyttämään joukkotuhoaseita. Clinton osoitti sanansa suoraan Saddam Husseinille.

Clinton korosti puheessaan, ettei Irak voi uhmata koko maailmaa ilman vakavia seurauksia ja viittasi Irakin ja YK:n asetarkastajien väliseen kiistaan. Yhdysvallat on jo aiemmin antanut ymmärtää, että se voi harkita sotilaallisia toimia Irakia vastaan.

Katsojat pitivät

Heti puheen jälkeen tehdyt mielipidemittaukset kertoivat katsojien enemmistön pitäneen presidentin puheesta. ABC-yhtiön tekemässä kyselyssä 79 prosenttia hyväksyi Clintonin puheen, CBS-yhtiön kyselyssä 73 prosenttia. 58 prosenttia katsoi, etteivät viimeaikaiset seksisyytökset vaikuta presidentin kykyyn johtaa maata.

Syytteiden mukaan Clintonilla oli seksisuhde Valkoisessa talossa harjoittelijana olleeseen Monica Lewinskyyn ja hän määräsi Lewinskyn myöhemmin valehtelemaan suhteesta. Clinton on ehtinyt jo kolmasti kiistää syytteet.

CBS:n mielipidemittauksessa haastatellut kertoivat pitäneensä hyvänä sitä, ettei Clinton puheessaan sanallakaan viitannut seksisyytteisiin. 77 prosentin mielestä Clintonin näkemykset politiikasta ovat seksisyytöksiä kiinnostavampia.

Joidenkin tarkkailijoiden käsityksen mukaan viime aikojen kuumimman puheenaiheen vältteleminen toi kuitenkin Clintonin puheeseen epätodellisuuden tuntua.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.