Mainos

Clinton vauhditti Lähi-idän rauhanneuvotteluja

Presidentti Bill Clinton neuvotteli myöhään eilisiltana vielä erikseen Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun ja palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin kanssa tavattuaan nämä ensin yhteisillä illallisilla.

Israelin ja palestiinalaisten johtajat aloittivat viime torstaina lähellä Washingtonia huippukokouksen, jossa pyritään avaamaan Lähi-idän rauhanneuvottelujen umpikuja. Israel ilmoitti eilen jo rajaavansa neuvottelujen asialistan turvallisuutta ja terrorismia koskeviin kysymyksiin, kun 64 ihmistä oli haavoittunut kranaatti-iskussa Israelissa. Neuvotteluja käytiin lopulta myös muistakin asioista.

Yhteisillä illallisilla Israelin ulkoministeri Ariel Sharon kieltäytyi uhkauksensa mukaisesti kättelemästä Arafatia, kerrottiin israelilaisista lähteistä. Kovaa linjaa edustava Sharon nimitettiin ulkoministeriksi aivan huippukokouksen aattopäivinä. Sharon on vuosikausia nimittänyt Arafatia terroristiksi ja sotarikolliseksi. Palestiinalaislähteiden mukaan Arafat ei piitannut Sharonin elkeistä. -Sharonin vastuulla on 6000 palestiinalaisperheen kylmäverinen murhaaminen Libanonissa, mutta me olemme täällä neuvottelemassa emmekä osoittamassa mieltämme, eräs palestiinalainen sanoi.

Presidentti Clintonin ponnisteluista huolimatta huippukokouksen asiakysymyksissä ei ole edistytty.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.