Mainos

Clinton ja Arafat keskustelivat rauhasta

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton ja palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat ovat keskustelleet Lähi-idän rauhanneuvottelujen käynnistämisestä.

Palestiinalaisviranomaisten mukaan Clinton ja Arafat keskustelivat puhelimessa vajaan tunnin keinoista pelastaa rauhanprosessi. Arafatin neuvonantajan mukaan molemmat johtajat haluaisivat aloittaa neuvottelut uudelleen ennen Clintonin virkakauden päättymistä tammikuun lopussa.

Valkoisen talon edustaja kertoi puolestaan, että Israelin ja palestiinalaisten neuvottelijat saattavat tavata toisensa Washingtonissa jo muutaman päivän kuluttua. Mikäli keskustelut etenevät, uusi huipputapaaminen Clintonin, Arafatin ja Israelin pääministerin Ehud Barakin välillä on mahdollinen.

Palestiinalaiset rauhantahtoisia

Lähi-idän rauhanneuvottelut

Aiemmin päivällä korkea-arvoinen palestiinalaisneuvottelija vaati uusia rauhanneuvotteluja Camp Davidin hengessä. Palestiinalaisneuvottelija Saeb Erakat sanoo uutistoimisto AFP:lle, että palestiinalaiset haluavat huippukokoukseen yhdessä Israelin ja Yhdysvaltain kanssa.

Viittauksella Camp Davidiin Erakat tarkoittaa viime heinäkuista sopimusta, jossa Barakin kerrottiin tarjonneen palestiinalaisille itsehallintoa Jerusalemin tiettyihin osiin sekä 90 prosenttia Länsirannasta. Esitys ei tuolloin kelvannut palestiinalaisille.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.