Cleon, 20, tylsistyi opiskelija-asunnossaan koronarajoitusten vuoksi – pyöräili yli 3 000 kilometriä nähdäkseen perheensä: "Se sai alkunsa vitsistä"

Pyöräkauppa käy kuumana – varmista nämä asiat, kun olet ostamassa käytettyä pyörää 4:19
Pyöräkauppa on käynyt kevään ja kesän aikana suorastaan kuumana – muista nämä asiat, jos olet itsekin ostoaikeissa!

Karanteenioloihin kyllästynyt nuorimies polki pyörällä Isosta-Britanniasta Kreikkaan tavatakseen perheensä, kertovat eurooppalaismediat. 

Koronaviruspandemia pakotti monen maan sulkemaan rajansa useiksi kuukausiksi. Lentokentät suljettiin, julkista liikennettä rajoitettiin ja yksityisautoilu maasta toiseen tapahtui vain perustellusta syystä. 

Aberdeen kaupungissa sähköinsinööriksi opiskeleva Cleon Papadimitriou, 20, sai karanteenielämästä tarpeekseen. Koska matkustaminen ilmateitse oli hankalaa, hän päätti taittaa matkan Kreikkaan perheensä luo lihasvoimin polkupyörällä.

– Se sai alkunsa vitsistä, mutta koska pidän tällaisista seikkailuista, aloin tutkia, voisiko se olla mahdollista, mies kertoi makedonialaiselle uutissivustolle Greek Reporterin mukaan. 

– Koska en voinut lentää kotiin, päätin lähteä pyörällä, nuorimies perustelee hurjaa päätöstään. 

Kilometrejä kertyi reilusti yli 3 000 kilometriä

Euroopan halki kulkenut reitti on kaikkiaan noin 3 200–3 500 kilometrin mittainen, ja matkan aikana Cleon kannatteli harteillaan 30 kilon kuormaa. Mirror-lehden mukaan teltassa majoittunut seikkailija selvisi reissusta leivän, maapähkinävoin sekä sardiinien voimalla. 

Hurja koitos alkoi Skotlannista 10. toukokuuta. Päästyään rannikolle Cleon kulki lautalla Isosta-Britanniasta Alankomaihin, josta matka jatkui polkemalla Saksan, Itävallan kautta Italiaan. Saapasmaassa hän kulki lautalla Välimeren halki Patrasin kaupounkiin Kreikkaan.

Maan pääkaupunkiin Ateenaan hän saapui seitsemän viikkoa lähtönsä jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Sääolosuhteet ja pienet vastoinkäymiset hankaloittivat matkantekoa

Cleon mukaan hän on hieman kipeänä satulalla istumisesta, mutta suurimmilta loukkaantumisilta vältyttiin. Sen sijaan sääolosuhteet olivat pitkän matkan aikana toisinaan haastavat. 

– Matkan aikana oli paljon rengasrikkoja, ja jouduin kestämään lunta, rakeita ja kuumuutta matkan varrella. 

– Joskus pyöräni rengas räjähti 2–3 kertaa päivässä. Se ei vienyt vain aikaa, vaan myös rasitti henkistä kanttia, Cleon kertaa kokemiaan haasteita. 

Haaste muiden muiden joukossa

Ahkeran polkijan otti vastaan perhe, joka piteli valtavaa banderollia, jota koristi teksti "Tervetuloa kotiin Cleon: Taas yksi haaste suoritettu".

Vaikka suoritus olikin ilmiömäinen, se ei ollut Cleon historiassa niinkään ainutlaatuinen. Nuorimies kipusi Kilimanjarolle vuonna 2019 – ja se, jos mikä tuntui seikkailunhaluisesta Cleosta haastavalta. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Cleon aikoo palata Isoon-Britanniaan lentäen ja suorittaa yliopisto-opintonsa kunnialla loppuun. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat