Clarksonin potkut puhuttavat – jopa pääministeri otti kantaa

Britannian pääministeri David Cameron tunnetaan potkut saaneen Top Gear -juontaja Jeremy Clarksonin ystävänä. Nyt pääministeri on kommentoinut potkuja.

BBC:n tuottaman Top Gear -ohjelman legendaarinen juontaja Jeremy Clarkson on irtisanottu lopullisesti työstään. BBC:n johtaja Tony Hall teki asiasta päätöksen keskiviikkoiltapäivällä.

Clarkson tunnetaan voimakkaana persoonana, jonka asenteet ja rääväsuinen käytös sekä ihastuttavat että vihastuttavat. Fanit ovatkin ottaneet potkut raskaasti ja myös tunnetut tähdet ovat kommentoineet tilannetta.

Jopa Britannian pääministeri David Cameron on avannut sanaisen arkkunsa potkuista. Independent-lehti uutisoi Cameronin tukeneen Clarksonia aiemmin, mutta nyt hänen kommenteistaan paistaa hieman kriittisempi äänensävy.

– Jos töissä tekee jotain väärin, siitä tulee seurauksia. Aggressiivinen ja hyökkäävä käytös ei ole hyväksyttävää työpaikalla eikä muuallakaan. Jeremy Clarksonin täytyy kohdata käytöksensä seuraukset, pääministeri kommetoi potkuja edustajansa kautta.

Potkut johtuivat Clarksonin väkivaltaisesta hyökkäyksestä Top Gear -ohjelman tuottajaa kohtaan. Ennen varsinaisia potkuja Clarkson hyllytettiin ohjelmasta väliaikaisesti. Vielä tuolloin Cameron osoitti tukensa ystävälleen.

– Hän on ystäväni ja hyvin lahjakas, Cameron virkkoi aiemmin.

BBC haastatteli Cameronia ja hänen Samantha-vaimoaan aiemmin tällä viikolla heidän kotonaan. Tuolloin pääministeri kertoi, miten hänen lapsensa olisivat surun murtamia, mikäli Top Gear lopetettaisiin.

Cameron paljasti, että hänen Nancy-tyttärensä oli uhannut nälkälakolla puolustaakseen Clarksonia.

– Olen sanonut hänelle, että kyseinen toiminta ei ole tarpeen. Olemme käyneet aiheesta keskustelua. Hän suunnitteli nälkälakkoa lounaan ja teeajan välille, mutta lakko kesti vain viisi minuuttia, Cameron vitsaili aiemmin tällä viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat