Chorizo-voitaikinaveneet

Suolainen, lämpimänä tarjottava alkuruoka.

5 kpl isoja tai 10 kpl keskikokoisia veneitä

1 pkt Myllyn Paras Voi- tai Torttutaikinalevyjä (500 g)

Täyte:
100 g chorizo-makkaraa kuutioituna
150 g pippurista tuorejuustoa (esim. Afrikan pippuri)
½ dl tuoretta rakuunaa silputtuna

Voiteluun:
munaa

Ota taikinalevyt sulamaan. Valmistele täyte niiden sulaessa.

Tee veneet uuninkestäviin kippoihin, mieluiten mataliin, soikeisiin. Voitele kipot öljyllä.

Leikkaa taikinalevyjen tai puolitettujen taikinalevyjen (neliön muotoisten) kulmiin viillot. Aseta levyt voideltuihin kippoihin. Kipon koko vaikuttaa siihen, kannattaako vene tehdä koko levystä (iso) vai neliöstä (keskikoko). Laita kullekin pohjalle reilusti kaikkia täyteaineita keskelle. Nosta kulmat ylös täytteen päälle. Nipistä hyvin kiinni. Voitele munalla. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20-25 min kauniin värisiksi.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteessä tuorejuuston tilalla valko- tai sinihomejuustoa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat