Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rahkatoastit airfryerissa

Testaa helpot rahkaleivät!
Testaa helpot rahkaleivät!Arja Elina Laine
Julkaistu 04.04.2025 14:10

MTV LIFESTYLE

Nämä rahkaleivät ovat melko terveellisiä, superherkullisia ja sopivat täydellisesti pääsiäiseen. Nappaa kotitalousopettaja Arja Elina Laineen ohje.

Leivät

  • 4  viipaletta paahtoleipää (kaura)

Täyte

  • 125 g  maitorahkaa (½ prk)
  • 1 rkl smetanaa
  • 1 kananmuna
  • 1–2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl rusinoita, kuivattuja hedelmäpaloja tai karpaloita

Valmistusohje

  1. Esilämmitä airfryer tyhjänä 2 min.

  2. Sekoita rahka, muna ja sokerit sekä rusinat tai karpalot kulhossa. Jaa seos leipien päälle.

  3. Paahda leipiä airfryerin ritiläpellillä tai -korissa 180 °C:ssa noin 8 min ilman omenaa ja noin 11 min, kun päällä on lisäksi omenaviipaleita. Rapein tulos syntyy, kun et käytä paisto- tai leivinpaperia, jolloin kuuma kiertoilma rapeuttaa leivät myös pohjista.

  4. Nauti lämpiminä sellaisenaan tai marjojen kera.

VINKKI: Voit testata saman myös pullaviipaleiden päällä.

Resepti: Kotitalousopettaja Arja Elina Laine, AIRFRYER kotikokin keittiössä -kirja (Readme 2024) www.ruokaviestinta.fi

Lisää aiheesta:

Nopea raparperi-kaurapaistosPannaritaikinaan dipatut omenarenkaatRaikkaat hedelmäviineritMaijan raparperikakkuHuomenta Suomen EnergiapatukatSatokauden rommirusinapiirakka
LeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • 24.8.08:01
    Uuniomenat

    Uuniomenatrifle

  • 24.8.08:00
    Äyriäispiirakka

    Skagenpiirakka

  • 22.8.09:25
    Browniet

    Ranskanpastilli-brownie

  • 22.8.09:14
    Muffinssit

    Liisan suklaamuffinit

  • 18.6.11:57
    Mansikkakakku

    Pistaasi-mansikkajuustokakku