Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rahkatoastit airfryerissa

Testaa helpot rahkaleivät!
Testaa helpot rahkaleivät!Arja Elina Laine
Julkaistu 04.04.2025 14:10

MTV LIFESTYLE

Nämä rahkaleivät ovat melko terveellisiä, superherkullisia ja sopivat täydellisesti pääsiäiseen. Nappaa kotitalousopettaja Arja Elina Laineen ohje.

Leivät

  • 4  viipaletta paahtoleipää (kaura)

Täyte

  • 125 g  maitorahkaa (½ prk)
  • 1 rkl smetanaa
  • 1 kananmuna
  • 1–2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl rusinoita, kuivattuja hedelmäpaloja tai karpaloita

Valmistusohje

  1. Esilämmitä airfryer tyhjänä 2 min.

  2. Sekoita rahka, muna ja sokerit sekä rusinat tai karpalot kulhossa. Jaa seos leipien päälle.

  3. Paahda leipiä airfryerin ritiläpellillä tai -korissa 180 °C:ssa noin 8 min ilman omenaa ja noin 11 min, kun päällä on lisäksi omenaviipaleita. Rapein tulos syntyy, kun et käytä paisto- tai leivinpaperia, jolloin kuuma kiertoilma rapeuttaa leivät myös pohjista.

  4. Nauti lämpiminä sellaisenaan tai marjojen kera.

VINKKI: Voit testata saman myös pullaviipaleiden päällä.

Resepti: Kotitalousopettaja Arja Elina Laine, AIRFRYER kotikokin keittiössä -kirja (Readme 2024) www.ruokaviestinta.fi

Lisää aiheesta:

Nopea raparperi-kaurapaistosPannaritaikinaan dipatut omenarenkaatRaikkaat hedelmäviineritMaijan raparperikakkuHuomenta Suomen EnergiapatukatSatokauden rommirusinapiirakka
LeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • 2.12.14:23
    Piparkakut

    Vihreä sammal piparikuuseen

  • 29.11.08:31
    Keksit

    Suklaakeksit hapanjuuresta

  • 29.11.08:30
    Leipä

    Vehnähapanjuuri

  • 15.11.06:00
    Makeat letut

    Mäkisen mummon Prätsykät

  • 15.11.06:00
    Nopeat ja helpot

    Helpot valkosipulileivät tortillaletuista