Chloe matkusti väärennetyllä koronapassilla – nolo kirjoitusvirhe herätti viranomaisten epäilykset

Koronapassi on käytössä jo useassa Euroopan maassa – miten se on otettu vastaan? 4:41
Videolla kerrotaan, miten koronapassi on otettu vastaan Euroopassa.

Havaijilta takaisin Yhdysvaltojen päämantereelle pyrkinyt amerikkalainen nainen joutui selliin väärennetyn koronarokotustodistuksen vuoksi. Hän jäi viranomaisten haaviin, mistä on osin kiittäminen amatöörimäistä kirjoitusvirhettä, uutisoi muiden muassa CBS Chicago.

Trooppiseen Havaijiin matkustanut 24-vuotias Chloe Mrozak yritti välttää pakollisen koronatestin ja kymmenen päivän karanteenin väärennetyllä rokotustodistuksella.

Amerikkalaisnaisen aikeet valkenivat viranomaisille osittain todistuksessa olevan kirjoitusvirheen vuoksi. Modernan koronarokotteen sijaan Chloe oli todistuksen mukaan saanut ”Madernan” rokotteen.

Nainen pidätettiin lentokentällä ja hänet vietiin Honolulussa sijaitsevaan vankilaan. Häntä uhkaavat 5000 dollarin eli noin 4200 euron sakot sekä mahdollisesti myös vankeustuomio, kertoo USA Today.

Valehteli viimeiseen asti

Lentokentän turvatarkastaja oli ilmaissut huolensa Chloe Mrozakin rokotustodistuksen aitoudesta jo tämän saapuessa maahan, mutta oli antanut naisen poistua kentältä. Asiaa tarkemmin selvittämään ryhtyneet viranomaiset eivät saaneet Chloea enää kiinni kuuden päivän reissun aikana.

Tutkimuksissa selvisi, että naisella ei ollut varausta hänen ilmoittamassaan majapaikassa. Valtion rekistereistä ei myöskään löytynyt merkintää hänen rokotuksistaan. Lisäksi Chloe oli antanut valheellisia tietoja paluulennostaan.

Rokotustodistus herätti viranomaisten epäilykset. Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Viranomaiset päättivät päivystää lentokentällä huijarin napatakseen. Lopulta lentokentälle saapunut Chloe onnistuttiin paikantamaan tämän lanteilla olevan tatuoinnin ansiosta. Hän yritti vielä pidätystilanteessa selitellä asiaa parhain päin ja väitti maksaneensa rokotuksistaan lääkärin vastaanotolla, ABC7-uutiskanava kertoo.

Jo seitsemäs vastaavanlainen tapaus

Yhdysvalloista saa matkustaa Havaijille vapaasti, jos henkilö on saanut kaksi koronarokoteannosta, joista viimeisimmästä on kulunut ainakin 15 päivää. Muussa tapauksessa matkustajalla pitää olla todistus negatiivisesta koronatestistä, joka on otettu korkeintaan kolme päivää ennen lentoa.

Jos matkustajalla ei ole todistusta rokotuksista tai negatiivisesta testituloksesta, hän joutuu jäämään karanteeniin 10 päiväksi.

CBS Chicagon mukaan kyseessä on seitsemäs kerta, kun amerikkalainen matkustaja on joutunut pidätetyksi Havaijilla väärennetyn koronarokotustodistuksen vuoksi.

11-vuotias livahti turvatarkastuksen läpi ilman lentolippua – oli päästä myös lennolle 1:16
Katso video: 11-vuotias livahti turvatarkastuksen läpi ilman lentolippua – oli päästä myös lennolle.

Lue myös:

    Uusimmat