HIFK-kapteeni hamuaa isoa päänahkaa, Kärppien luotsi iloitsee CHL-matkasta Tshekkiin: "Reissussahan ne tarinat syntyvät"

Jääkiekon CHL:ssä pelataan tiistain ja keskiviikon aikana lohkovaiheen viimeinen kierros. Viidestä suomalaisjoukkueesta neljä matkustaa pelaamaan vieraskaukalossa. HIFK:n Lennart Petrelliä motivoi otettavissa oleva iso päänahka, Kärppien Mikko Manneria uudet kokemukset.

MAINOS

Tiistain CHL-ottelut

C Morella

Tappara - Djurgården
Klo 18.50 C More Sport Max ja cmore.fi

JYP - HC Lugano
Klo 18.50 C More Sport 1 ja cmore.fi

Skellefteå - HIFK
Klo 19.20 C More Sport 2 ja cmore.fi

C Moren sivuille pääset tästä

Suomalaisjoukkueista jännittävimmässä tilanteessa ovat JYP ja HIFK, jotka taistelevat yhä jatkopaikastaan. Kärpät ja Tappara ovat varmasti mukana pudotuspeleissä, TPS:n CHL-kausi tulee puolestaan päätökseen keskiviikkona.

HIFK kohtaa tiistaina vieraskaukalossa C-lohkon voiton varmistaneen Skellefteån. Helsinkiläiset tarvitsevat pudotuspeleihin yltääkseen enemmän pisteitä kuin Kai Suikkasen valmentama HC Bolzano, joka kohtaa GKS Tychyn.

HIFK hävisi Skellefteålle viime viikolla 1-5, mutta kapteeni Lennart Petrellin mukaan sauma voittoon motivoi.

– Skellefteå on huippujengi Euroopan kärjestä. Olisi ollut tosi kiva lähteä pelaamaan sinne isommasta panoksesta, mutta heidän päänahkansakin riittää motivoimaan. Nämä ovat hyviä haasteita kesken kauden, Petrell kommentoi CHL:n tiedotteessa.

JYPillä on tiistaina vastassaan puolestaan sveitsiläinen Lugano. Jyväskylässä pelatun ottelun voittaja selviää jatkoon, joten panokset ovat selvät.

Lugano kaatoi viime tiistaina JYPin 2-0. Suomalaisjoukkueen valmentaja Jukka Ahvenjärven mukaan ottelu oli kovatasoinen.

– Näinhän siinä kävi, että vastustajan ykköskenttä Jani Lajusen johdolla pystyi ne kaksi maalia tekemään. Kyse on nimenomaan siitä, että pystytään puolustamaan nuo hetket laadukkaasti ja pystyttäisiin lyömään ne 1-2 maalia ja sillä ansaitaan se jatkopaikka.

– Aivan varmasti on tulossa huippuottelu. Meillä on laatuvastustaja ja siihen pitää pystyä kovalla laadulla vastaamaan. Kyllä joukkue on nyt valmiina siihen otteluun, Ahvenjärvi kertoo.

"Kokemukset syntyvät kokemalla"

Kärpät pelaa keskiviikkona Tshekissä HK Mountfieldin vieraana. Joukkueiden edellinn kohtaaminen päättyi oululaisten 3-2-voittoon, eikä Mountfieldillä ole enää mahdollisuuksia jatkopaikkaan.

Kärppäluotsi Mikko Manner iloitsee kuitenkin matkasta Tshekkiin.

– On mahtavaa lähteä reissuun. Reissussahan ne tarinat syntyvät. Pelaajat saavat pelata kansainvälisiä pelejä erilaisissa kulttuureissa. Nämä ovat kokemuksia, joita ei saa kuin kokemalla.

Tappara puolestaan kohtaa keskiviikkona kotonaan Djurgårdenin, joka tavitsee jatkoon edetäkseen vähintään yhden pisteen.

– Sarjatilanne on meidän osaltamme selkeä, kun lohkovoitto on varma. Siinä mielessä peliin on helppo lähteä, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kommentoi.

CHL:n suomalaisottelut 16.-17. lokakuuta:

Tappara – Djurgården tiistaina klo 18.50 C More Maxilla
JYP – HC Lugano tiistaina klo 18.50 C More Sport 2:lla
Skellefteå – HIFK tiistaina klo 19.25 C More Sport 1:llä
Yunost Minsk – TPS keskiviikkona klo 18.50 C More Sport 2:lla
Mountfield HK – Kärpät keskiviikkona klo 18.50 C More Sport 1:llä

Lue myös:

    Uusimmat