Jatkopaikka kiven alla, HIFK haastavassa tilanteessa CHL:ssä – hyökkääjiltä odotetaan suurta tasonnostoa

HIFK taistelee tiistaina tiukasti jatkopaikasta CHL:ssä, kun se matkustaa Skellefteån vieraaksi lohkovaiheen päätöskierroksella. Jatkopaikka ei kuitenkaan ole täysin HIFK:n omissa käsissä.

MAINOS

Tiistain CHL-ottelut

C Morella

Tappara - Djurgården
Klo 18.50 C More Sport Max ja cmore.fi

JYP - HC Lugano
Klo 18.50 C More Sport 1 ja cmore.fi

Skellefteå - HIFK
Klo 19.20 C More Sport 2 ja cmore.fi

C Moren sivuille pääset tästä

Skellefteå on varmistanut jo jatkopaikkansa ja lohkovoittonsa, joten ruotsalaisjoukkue lähtee otteluun täysin paineettomassa tilassa. HIFK:lla on puolestaan kaikki pelissä, sillä jatkopaikka on kaikkea muuta kuin varma.

HIFK on viiden pelatun ottelun jälkeen tasapisteissä italialaisen HC Bolzanon kanssa. Bolzano kohtaa omassa ottelussaan kotonaan puolalaisen Tychyn, jolle se hävisi viime viikolla lukemin 3-5. HIFK:lla puolestaan on kova tehtävä kukistaa Juhamatti Aaltosen edustama Skellefteå, sillä ruotsalaisjoukkue oli edellisessä kohtaamisessa tyly vierailija hakemalla täydet pisteet luvuin 5-1.

Mikäli Bolzano ja HIFK ovat tasapisteissä vielä päätöskierroksen jälkeen, ratkaistaan jatkoonmenijä keskinäisten kohtaamisten perusteella. Bolzano oli HIFK:ta parempi joukkueiden molemmissa kohtaamisissa. Tästä johtuen HIFK:n on saatava vähintään yksi piste Bolzanoa enemmän, jotta jatkopaikka irtoaisi.

Tähtihyökkääjien astuttava esiin

HIFK on tehnyt viidessä alkulohko-ottelussa kymmenen täysosumaa, joista peräti kahdeksan on syntynyt puolustajan lavasta. Teemu Eronen on tykittänyt kiekon neljästi verkon perukoille. Johan Motin ja Ryan O’Connor puolestaan ovat kumpikin laukoneet kaksi osumaa.

HIFK:n tähtihyökkääjiltä vaaditaankin isoa tasonnostoa CHL-kaukalossa, jotta jatkopaikka olisi edes mahdollinen. Erik Thorell johtaa SM-liigan pistepörssiä 11 pelatun ottelun jälkeen ja myös Joonas Rask on aloittanut kautensa hyvin. Nyt kotimaan kaukaloiden hyviä otteita kaivataan myös kansainvälisissä ympyröissä. 

Nuorukaiset Anton Lundell ja Niklas Nordgren ovat aloittaneet SM-liigakautensa niin ikään pirteästi. Jos kokeneet tähdet eivät kykene nousemaan ratkaisijoiksi, on nuorilla lupauksilla erinomainen mahdollisuus pukea sankarin viitta päällensä.

CHL:n suomalaisottelut 16.-17. lokakuuta:

Tappara – Djurgården tiistaina klo 18.50 C More Maxilla
JYP – HC Lugano tiistaina klo 18.50 C More Sport 2:lla
Skellefteå – HIFK tiistaina klo 19.25 C More Sport 1:llä
Yunost Minsk – TPS keskiviikkona klo 18.50 C More Sport 2:lla
Mountfield HK – Kärpät keskiviikkona klo 18.50 C More Sport 1:llä

Kaikki ottelut myös cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

TV-ohjelmat: Jääkiekko


Lue myös:

    Uusimmat