Mainos

Chirac ja Schröder jatkaisivat perustuslakiprosessia

Ranskan presidentti Jacques Chirac ja Saksan liittokansleri Gerhard Schröder neuvottelivat EU:n perustuslain ratifiointiprosessista tänään Pariisissa.

Vasta kun vielä Tanska, Portugal ja Luxemburg ovat äänestäneet EU:n perustuslaista, voidaan arvioida, miten sen kanssa tulisi edetä. Näin sanoi Saksan liittokansleri Gerhard Schröder tänään Pariisissa, missä hän tapasi Ranskan presidentin Jacques Chiracin.

Sekä Ranska että Saksa vaativat Britannialta joustavuutta parhaillaan käytävissä vaikeissa budjettikehysneuvotteluissa. Schröder ja Chirac tapasivat tänään toisensa jo toista kertaa viikon sisällä.

Chirac puhui Euroopan kriisistä, Schröder vaikeista ajoista. Molemmat äänestäjiltä takkiinsa saaneet johtajat tukeutuvat nyt toisiinsa entistä enemmän.

Schröder muistutti jälleen kerran, että Saksan ja Ranskan kohtalonyhteys on Euroopan rauhan perusta. Molemmat johtajat ovat sitä mieltä siitä, että kaikkien EU-maiden täytyy saada sanoa mielipiteensä perustuslaista.

Schröder täsmensi, että puolivälin arvio tilanteesta voidaan tehdä vasta sitten, kun Tanska, Portugal ja Luxemburg ovat äänestäneet.

Samaan aikaan Britannian pääministeri Tony Blair keskusteli tänään EU-parlamentin puhemiehen kanssa EU:n budjettikehysneuvotteluissa kiistaa aiheuttavasta Britannian maksualennuksesta.

Terveiset Pariisista olivat tylyt: Britannian on joustettava. Blairin vaatimukseen, että Ranskan on joustettava maatalouspolitiikassa, tuli täältä myös selvä vastaus.

- Tietysti Ranska on valmis kantamaan kortensa kekoon, kuten muutkin. Ranska ratkaisun köytämiseksi ongelmiimme. Mutta pidätän itselleni oikeuden valita, miten sen teemme. En aio tehdä myönnytyksiä maataloussopimukseen, jonka solmimme yksimielisesti vuonna 2002, Chirac sanoi.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 10.6.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.