Mainos

Chipsin osake romahti syöpäkohun myötä

Ruotsissa julkistettu tutkimus useiden elintarvikkeiden syöpäriskistä on painanut ahvenanmaalaisen Chipsin osakkeet tänään jyrkkään laskuun.

Sekä Chipsin A- että B-osakkeet menettivät päivän aikana yli 15 prosenttia arvostaan, ja molempien päätöskurssiksi jäi 14,10 euroa. Chipsin osakkeita myös vaihtui Helsingin pörssissä tavallista runsaammin.

Chips valmistaa perunalastuja ja muita perunatuotteita, jotka mainittiin riskipitoisten valmisteiden listalla. Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan ruotsalaistutkijat ovat havainneet, että tiettyjä ruoka-aineita, mm. perunaa kypsennettäessä saattaa muodostua syöpää aiheuttavaa ainetta.

Iltapäivällä julkistetussa pörssitiedotteessa Chips kertoi, että yhtiö aikoo pikaisesti keskustella tutkimuksen tuloksista kaikkien pohjoismaiden elintarvikeviranomaisten kanssa. Tarkoituksena on saada tarkempaa tietoa tutkimuksen sisällöstä sekä siitä, millaisiin toimiin niiden vuoksi mahdollisesti pitäisi ryhtyä.

Chipsin mukaan tutkimuksen tulokset ovat sille täysin uusia eikä vastaavia ole aiemmin esitetty elintarviketeollisuuden alalla. Yhtiö korosti lisäksi, ettei Ruotsin elintarvikevirasto ole selvityksen vuoksi muuttanut ravitsemussuosituksiaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.