Chilikiepit

Pikkujoulujen aika on jälleen ajankohtainen. Valmista pikkujoulun naposteltavaa kätevästi taikinalevyistä. Ohjeeseen sopivat yhtä hyvin laktoosittomat torttutaikinalevyt kuin perinteiset voitaikinalevyt. Myös lehtitaikinalevyjä voit käyttää, ne ovat ohuempia eli niitä ei tarvitse kaulia enää ohuemmiksi. Tässä ohjeessa taikinalevyjen sisään on kätketty tulinen seos. Mikäli on tarvetta, voit tehdä ohjeesta vähemmän tulisien eli jättää chilit pois, esim. lapsille. Mukavia pikkujouluaikoja!

Pikkujoulujen chilikiepit

  • 48 kpl
  • 1 pkt Torttu- Voi- tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
  • Täyte:
  • 200 g chili(pippuri)tuorejuustoa
  • 2 paprikaa
  • (1 chilipalko)
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1-2 rkl basilikaa tms. yrttimaustetta

Huuhdo paprikat ja chili ja poista kanta sekä siemenet. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi ja ne edelleen pieneksi silpuksi. Kauli sulaneita Torttu- tai Voitaikinalevyjä hieman pidemmiksi. Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa tasaisesti taikinalevyille, 2-3 rkl/taikinalevy. Ripottele päälle paprika-chilisilppu ja mausteet. Kääri levy rullalle pituussuunnassa ja nipistä hyvin rullan saumakohta kiinni kostutetuin sormin. Jätä rullatut levyt sauma alaspäin jääkaappiin n. ½ tunniksi jähmettymään. Leikkaa kustakin rullasta 6 viipaletta ja nosta ne joko sellaisenaan leivinpaperoidulle uunipellille tai muffinivuokiin. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10-13 min tai kunnes kiepit ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat