Mainos

Chilen maanjäristyksissä kaksi kuollutta

Ensimmäisen järistyksen keskus sijaitsi noin 60 kilometrin syvyydessä merellä noin sata kilometriä Calaman kaupungista länteen. Vain kaksi tuntia myöhemmin pienempi järistys vavisutti maata.

Voimakas 7,7 Richterin asteikolla riehunut maanjäristys on ravistellut Chilen pohjoisosia. Järistys vavisutti ennen muuta Antofagastan ja Iquiquen alueita, mutta maan vapina sai ihmisiä paniikkiin myös pääkaupungissa Santiagossa.

Pari tuntia myöhemmin samoja alueita vavisutti jälkijäristys, joka oli voimakkuudeltaan 5,7 Richterin asteikolla.

Viranomaisten mukaan kaksi ihmistä on saanut surmansa ja kymmeniä loukkaantunut järistyksissä. Rakennuksia sortui, ja Pohjois-Chilen kuparikaivoksia jouduttiin sulkemaan. Myös Antofagastan kaupungin lentokenttä suljettiin kiitoradan halkeilemisen vuoksi.

Antofagastassa kaupunkilaiset jäivät ilman sähköä ja puhelinyhteydet katkesivat. Chilen televisio näytti kuvia kaupungista, missä pelästyneet ihmiset juoksivat hädissään kodeistaan kaduille.

Järistyksen keskus sijaitsi noin 60 kilometrin syvyydessä merellä noin sata kilometriä Calaman kaupungista länteen. Alueella sijaitsee useita suuria kuparikaivoksia. Järistys on saanut useiden metallien hinnat nousuun.

Chileläisviranomaisten mukaan järistys ei ole aiheuttanut tsunamivaaraa, joskin amerikkalaisviranomaiset antoivat varoituksen Tyynellemerelle.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.