Mainos

Chicagolaisnainen käytti Facebookin vauvaryhmiä odottavan äidin houkutteluun ja ryösti lapsen tämän kohdusta – vastaavia tapauksia kirjattu jopa kolmisenkymmentä vuoden 1987 jälkeen

2:19

Tapaus järkytti koko kaupunkia viime viikolla. Murhaaja oli houkutellut uhrinsa luokseen Facebook-ryhmän avulla.

Huhtikuun 23. päivä Chicagon hätäkeskus sai puhelun 46-vuotiaalta Clarisa Figueroalta. Tämä kertoi synnyttäneensä pojan, joka ei hengittänyt. Figueroa ja vauva vietiin sairaalaan, vaikka mikään naisen olemuksessa ei viitannut äskettäin tapahtuneeseen synnytykseen.

Mitään synnytystä ei tosiaankaan ollut tapahtunut. Lapsi ei ollut edes sukua Figueroalle. Poliisi kiinnostui tapauksesta, ja totuus paljastui hyytäväksi.

Lapsi oli viety murhatun äidin kohdusta. Nyt Figureoaa ja hänen tytärtään Desiree Figueroaa, 24, syytetään äidin eli 19-vuotiaan Marlen Ochoa-Lopezin murhasta. Hänen miesystävänsä Piotr Bobak on epäiltynä murhatun ruumiin hävittämisestä. MTV uutisoi tapauksesta ensimmäisen kerran viime viikolla.

Vauva on ollut tehohoidossa kohdusta riistämisestä asti. Nyt CNN uutisoi, että Yadieliksi nimetty pienokainen on avannut silmänsä ensimmäistä kertaa biologisen isänsä eli Ochoa-Lopezin lesken Yovany Lopezin sylissä.

Poliisi löysi Facebookista murhan taustat

CNN uutisoi Chicagon poliisin löytäneen murhaan liittyviä outoja ja karmivia yksityiskohtia Clarisa Figueroan Facebook-profiilista. Ne viittaavat siihen, että tekoa on suunniteltu pitkään.

Osavaltion apulaissyyttäjä James Murphy kertoo Figueroan iloinneen raskaudestaan jo viime vuoden lokakuussa, ja jakanut Facebook-sivullaan väärennettyjä ultraäänikuvia. Hänen läheisensä ihmettelivät tätä, koska Figueroa oli heidän käsityksensä mukaan käynyt sterilisaatioleikkauksessa.

Murphyn saamien tietojen mukaan Figueroa oli alkanut suunnitella raskaana olevan äidin murhaa huhtikuun alussa, ja pyytänyt siihen apua aikuiselta tyttäreltään.

Uhri eli Marlen Ochoa-Lopez oli löytynyt äitiystarvikkeita välittävästä Facebook-ryhmästä. Figueroa tarjosi tälle ilmaiseksi vauvanvaatteita, ja kaksikko jatkoi yhteydenpitoa yksityisviestein. Ochoa-Lopez vieraili Figueroan luona poliisin mukaan ainakin kahdesti ennen murhaa.

Figueroa murhasi odottavan äidin tyttärensä avustuksella huhtikuun 23. päivä kuristamalla tämän sähköjohdolla. Sitten hän viilsi Ochoa-Lopezin vatsan auki ja irrotti vauvan kohdusta, minkä jälkeen hän oli soittanut hätäkeskukseen.

Viranomaiset kertovat myös, että Figueroan 20-vuotias poika kuoli pari vuotta sitten. Murhan motiiviksi on epäilty poikaansa surevan äidin halua kasvattaa siepattu lapsi omanaan.

Tapaus ei ole ainutlaatuinen, sanoo asiantuntija

The Guardianin haastattelema rikosoikeuden professori Kenna Quinet Indianapoliksen yliopistosta sanoo, että kohdunryöstöt ovat harvinaisia, mutta eivät ainutlaatuisia. Niitä on kirjattu Yhdysvalloissa kolmisenkymmentä vuosien 1987–2015 välillä.

Chicagon murhan tekotapa muistuttaa professorin mukaan muita vastaavia. Useissa tapauksissa uhri on huijattu esimerkiksi yksityisasuntoihin palvelusten tai ilmaisen tavaran avulla.

Quinetin tutkimus ei löytänyt kohdunryöstöjä vuotta 1987 edeltävältä ajalta. Tämän professori katsoo johtuvan siitä, että noihin aikoihin sairaalat tehostivat turvajärjestelyitään, mikä vähensi vauvojen sieppauksia synnytysosastoilta.

Tutkimuksen mukaan suurin osa kohdusta siepatuista vauvoista selviää. Myös kahdeksan hyökkäyksen kohteeksi johtuneista äideistä selvisi. Lisäksi yksikään tapaus ei ole jäänyt Quinetin mukaan selvittämättä, vaan kaikki tekijät on myös saatu kiinni.

– Tällaiset teot ovat ilmeisen epäloogisia, sillä selvästikään tekijät eivät selviä niistä seurauksitta, hän sanoo Guardianin jutussa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja