Odottava äiti kuristettiin ja vauva leikattiin ulos kohdusta – "ällöttävästä ja erittäin häiritsevästä" rikoksesta kuuluu edes jotain hyvää: "Lapsi taistelee ja näyttää selviytyvän"

Raskaana ollut 19-vuotias murhattiin ja hänen syntymätön vauvansa ryöstettiin kohdusta 2:19

Huhtikuussa Chicagoa järkytti tapaus, jossa lapsi revittiin äitinsä kohdusta ja nuori, 19-vuotias äiti kuristettiin hengiltä. Vauva jäi henkiin ja on nyt ensimmäiset hengenvetonsa ilman hengityskonetta, perhe kertoo.

Perhe puhui tiedotusvälineille perjantaina. Perhe kertoo, että isänsä mukaan nimetty poikavauva Yovani Lopez voi nyt paremmin.

Isän lakimiehen mukaan vauvalla on vielä pitkä toipuminen edessään, mutta lapsi taistelee ja näyttää selviytyvän.

Tekijöiksi epäillyt äiti ja tytär

Äiti Marlen Ochoa-Lopez murhattiin raa’asti. Hänet houkuteltiin Facebookissa murhaajan kotiin ja kuristettiin sähköjohdolla.

Murhaaja oli viestitellyt Ochoa-Lopezin kanssa Facebookissa ja pahaa aavistamaton nuori äiti luuli menevänsä hakemaan ilmaisia vauvanvaatteita.

Chicagon poliisin mukaan murhaajat Clarisa Figueroa, 46, ja hänen tyttärenä Desiree, 24, ovat syytettyinä ensimmäisen asteen murhasta.

Fox News kertoo, että vanhemman naisen poikaystävä, 40-vuotias Piotr Bobak on syytettynä avunannosta rikokseen, koska häntä epäillään ruumiin hävittämisestä.

Ochoa-Lopezin ruumis löytyi roskien seasta Figueroan talon takaa toukokuun 15. päivä, noin kolme viikkoa sen jälkeen kun hänet ilmoitettiin kadonneeksi.

Murhaaja väitti vauvaa omakseen

Viranomaisten mukaan vauva oli aiemmin kriittisessä tilassa eikä hänen odotettu selviävän.

Perhe on iloinen lapsen selviämisestä, mutta he ovet edelleen huolissaan siitä, miten murhasta pidätetty nainen onnistui esittämään, että lapsi on hänen.

Leikattuaan vauvan Ochoa-Lopezin kohdusta Figueroa soitti hätäkeskukseen ja väitti lasta omakseen.

Tapauksen käsitellut sairaala on joutunut kyseenalaiseen valoon. Poliisin mukaan he eivät ilmoittaneet viranomaisille tapauksesta, vaikka sairaalassa selvisi nopeasti, että Figueroa ei ole itse synnyttänyt lasta. Sairaala ei ole suostunut kommentoimaan.

Perjantaisessa lehdistötilaisuudessa Chicagon poliisipäällikkö Eddie Johnson kutsui rikosta ällöttäväksi ja erittäin häiritseväksi.

– En voi edes kuvitella mitä perhe käy läpi tällä hetkellä. Heidän pitäisi juhlia pienen lapsen syntymää, sen sijaan he surevat lapsen äidin menehtymistä ja pelkäävät lapsen puolesta.

Australialaisen uutissivuston mukaan Lopezit olivat olleet naimisissa vuodesta 2016 ja heillä oli myös kolmevuotias poika. 

Lue myös:

    Uusimmat