Chicago Blackhawksin runnellulla maskotilla kohtalontovereita – jääkiekkoseurojen söpöillä veijareilla demoninen menneisyys

Chicago Blackhawksin maskotin paini katsojan kanssa herätti hämmästystä NHL:ssä. Se ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun seurojen maskotit ovat olleet mukana kyseenalaisissa tapauksissa. MTV Urheilu keräsi yhteen ikimuistoisia tapauksia jääkiekkomaailmasta. 

Maskottien tarkoituksena on luoda hyvää henkeä urheilutapahtumaan ja kannustaa omaa joukkuetta voittoon. Joskus homma lähtee lapasesta ja maskotista tulee todellinen riesa. 

Chicago Blackahwksin ja Winnipeg Jetsin pelissä sattui erikoinen episodi, kun katsoja hyppäsi Chicagon maskotin Tommy Hawkin kimppuun. 

Jääkiekkoseurojen maskotit ovat olleet historian saatossa sekä ottavana että antavana osapuolena. 

Myrsky myrskyn keskellä

JYPin maskotti Urho Myrsky sai pahaa verta aikaan marraskuussa, kun Twitterissä levisi tarinoita, että hän olisi näyttänyt keskisormea ja pyllistellyt Jukurien kannattajille. Lisäksi hänen väitettiin Iltalehden mukaan vieneen karkkiämpärin pois nuorten Jukurien kannattajien ulottuvilta

JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius asettui seuran tiedotteessa vahvasti omansa puolella

– Myrsky on lapsirakas ja  vilpittömästi pahoillaan aiheutuneesta hämmingistä, Vallenius sanoi. 

Koutsi repi kielen irti

Albertan taistelussa on kuohunut usein. Edmonton Oilersin valmentaja Craig MacTavish menetti hermonsa vuonna 2003, kun verivihollisen Calgary Flamesin maskottikoira Harvey the Hound tuli ilveilemään vaihtoahtion taakse. Hermonsa menettänyt valmentaja repäisi Harveyn kielen irti ja heitti sen takaisin katsomoon

Harveyn karu kohtalo sai aikaan maskottien tukiliikkeen. Saman kauden All Stars -ottelussa muidenkin joukkueiden maskotit ottivat käyttöön Harveyn pitkän kielen. 

Tätä nykyä Harveyn kieli on erittäin hyvässä ja jäntevässä kunnossa. 

Gritty pelotteli lapsia

Philadelphia Flyers lanseerasi täksi kaudeksi uuden maskotin, Grittyn. Maskotti herätti heti pahennusta, koska raporttien mukana osa lapsista pelkäsi pelottavan näköistä Grittyä. 

Grittyllä on oma Twitter-tili, jossa hän suhtautuu vastustajan nimikkoeläimiin hämmentävän väkivaltaisesti. 

Maskotti nuiji kollegaansa

Tommy Hawk on saanut köniinsä aiemminkin Yksi oudoimmista välikohtauksista nähtiin Minnesota Wildin Nordyn ja Tommy Hawkin välillä. 

Nordyn synttärijuhlat etenivät jäällä siihen, että hän hakkasi avutonta Hawkia baseball-mailalla jäähän. Lapset olivat kauhuissaan, kuten myös NHL:n väkivaltaista mainetta siivoavat PR-ihmiset. 

Välikohtaus oli sovittu, mutta mitään järkeä ei siinä silti ollut. 

Theoren Fleury rökitti Sharkieta

Varsinaisena tuittupäänä tunnettu Theo Fleury hermostui San Jose Sharksin maskotille S.J. Sharkielle, kun hän oli matkalla pukukoppiin ulosajonsa jälkeen. Fleury löi haita niin kovaa, että kulkiluu murtui. 

Hai jäi roikkumaan katosta

San Jose Sharksin maskotti on kokenut enemmänkin kovia. San Josen peleissä oli tapana laskea S.J. Sharkie katosta alas jäälle, mutta kerran jotain meni vikaan, ja maskotti jäi roikkumaan puoleenväliin. Detroit Red Wingsin valmentajan Scotty Bowmanin ilme oli näkemisen arvoinen, kun S.J. Sharkie roikkui epätoivoisena köyden päässä. 

Peli pääsi jatkumaan 12 minuutin viivästyksen jälkeen. Hai pääsi ehjänä alas. 

Ankan stuntti meni pieleen

Anaheim Mighty Ducksin stuntti ei mennyt ihan putkeen vuonna 1995. Ankkamaskotti Wild Wing yritti hypätä tulen läpi jäällä, mutta hyppy jäi vajaaksi ja ankka joutui tulen armoille. 

Ankka kommentoi seuraavana päivänä, että polvissa ja olkapäässä oli ruhjeita, mutta palovammoja ei syntynyt.

Ja lopuksi pieni juonipaljastus. Maskottien sisällä on oikea ihminen. Se selviää tästä




Lue myös:

    Uusimmat