NHL-luotsilta alokasmainen virhe – joukkue kärsi Sidney Crosbyn ja kumppaneiden pyörityksessä

Jääkiekkoliiga NHL on täynnä huippuluokan ammattilaisia, joille pulitetaan aimokasa dollareita. Se ei kuitenkaan estä sitä, etteikö myös lajin huipulla voisi tapahtua erikoisia virheitä.

Yksi hyvä esimerkki nähtiin Suomen aikaan keskiviikon vastaisen yön kierroksella ottelussa Pittsburgh Penguins – Minnesota Wild.

Ottelun alku viivästyi, kun pelin tuomaristo piti palaveria jäähyaitioiden edessä. Lopulta tuomariston jäsenet siirtyivät Wildin vaihtopenkin eteen.

Tilanteeseen alkoi tulla nopeasti selkoa. Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau oli tehnyt varsin merkittävän virheen.

Wild, päävalmentajan Boudreaun hyväksymänä, oli jättänyt puolustajan Greg Paterynin ilmoitetun kokoonpanon ulkopuolelle.

Pateryn kuitenkin istui vaihtopenkillä, valmistautuen itse otteluun.

Tuomareiden palaverin jälkeen Pateryn komennettiin pukukoppiin, sillä hänellä ei ollut edustusoikeutta kyseisessä ottelussa.

Boudreau ja Wildin valmennusjohto olivat merkanneet kokoonpanoon 13 hyökkääjää ja vain viisi puolustajaa. Paterynin sijaan pelaavasta kokoonpanosta löytyi hyökkääjän Ryan Donaton nimi. Wildin valmennusjohto oli kuitenkin kertonut Donatolle, että tämä seuraa pelin katsomon puolelta.

Kun sähellys selvisi Wildin valmennusjohdolle, komennettiin Donato kehiin.

23-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä sai maistaa oikein kunnolla Penguinsin pyöritystä yön ottelussa, kun hän joutui tähtihyökkääjän Sidney Crosbyn nöyryytyksen kohteeksi.

Boudreau otti syyt niskoilleen selkkauksesta. Boudreaun mukaan hän oli näpertänyt Donaton tilanteen listaan, unohtaen Paterynin kokonaan.

– Katsoin vielä, että kokoonpano on täynnä ja oletin, että tein kaiken oikein. Tuo oli tyhmä virhe, Boudreau sadatteli.

Viidellä puolustajalla pelannut Wild sai lopulta kylmää kyytiä, sillä Penguins vei taiston nimiinsä lukemin 7-3.

Lue myös:

    Uusimmat