Chelsean nuorelta joukkueelta väkivahva esitys, päävalmentaja avasi tähtihankinnan haastavaa tilannetta – "He ovat vielä vauvoja"

Chelsea nappasi tärkeän 1-0-voiton viime kauden sensaatiojoukkue Ajaxista keskiviikon Mestarien liiga -kierroksella. Chelsea-luotsi Frank Lampard kehui nuorekasta ryhmäänsä ottelun jälkeen.

Ensimmäistä kauttaan Chelsean päävalmentajana toimiva Lampard on heti alkukaudesta lähtien antanut joukkueen nuorille pelaajille runsaasti vastuuta niin Mestarien liigassa kuin Valioliigassakin. Nuori ja innokas ryhmä haki keskiviikkona Amsterdamista valtaisan vierasvoiton 1-0-lukemin.

– Voitto tuntuu valtavalta. Se melkein pelottaa minua, koska vielä on paljon tehtävää ja olemme vasta lohkon puolivälissä, mutta meillä on oikeus olla innoissamme. Nuoret pelaajat ovat vielä vauvoja Mestarien liigan peliminuuttien suhteen, joten tämä oli valtava testi, Lampard toteaa Reutersin mukaan.

Yksi lontoolaisseuran illan avainpelaajista oli vaihdosta kentälle tullut Christian Pulisic, joka teki komean esityön joukkueen voittomaaliin.

– Täytyy antaa Christianille valtavasti kiitosta, koska hän näytti niin eläväiseltä ja syötöt ovat yhtä tärkeitä kuin maalitkin, Lampard kehuu.

Chelsea hankki 21-vuotiaan Pulisicin tammikuun siirtoikkunan aikana yli 60 miljoonan euron siirtosummalla, mutta yhdysvaltalainen saapui joukkueen vahvuuteen vasta kesällä pelattuaan lainasopimuksella kauden loppuun Borussia Dortmundissa.

Suurin odotuksin Lontooseen saapunut Pulisic ei ole vielä onnistunut vakuuttamaan Lampardia peliesityksillään, joten lahjakkuuden peliaika on jäänyt vähäiseksi, mikä on herättänyt rutkasti keskustelua Englannissa. Lampardin mukaan kyse on kuitenkin vain sopeutumisprosessista.

– Olen yrittänyt sulkea korviani ulkopuoliselta puheelta. Ymmärrän hänen laatunsa, nuoren ikänsä ja ison siirtonsa. Hän haluaa tietää, mitä haluan häneltä ja millainen Valioliiga on. Se ei ole helppoa, mutta olemme pysyneet rauhallisina ja katsoneet kokonaiskuvaa, Lampard avaa Pulisicin tilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat