Italialaisjätin 17-vuotias huippulahjakkuus kirjoitti seurahistoriaa, mestariluotsilla suora mielipide nuorukaisen debyytistä– ”Tein sen selväksi”

Interin 17-vuotias Sebastiano Esposito kirjoitti seurahistoriaa, kun hänestä tuli Interin kaikkien aikojen nuorin Mestarien liigassa debytoinut pelaaja.

Vuonna 2002 syntynyt Esposito pääsi kentälle Borussia Dortmundia vastaan pelatussa ottelussa noin tunnin kohdalla, kun hän korvasi kentällä tähtihyökkääjä Romelu Lukakun. Minuutit olivat Espositolle ensimmäiset Interin edustusjoukkueen paidassa, mikä sai nuorukaisen erittäin onnelliseksi.

– Mestarien liigassa pelaaminen on unelma kaikille jalkapallon aloittaneille pojille. Se oli sitä myös minulle, enkä voisi olla onnellisempi, kun saavutin sen. Nyt olen täällä valmiina antamaan panokseni, Esposito kommentoi debyyttiään Gazzetta dello Sportin mukaan.

Espositosta tuli 17 vuoden ja 113 päivän ikäisenä kaikkien aikojen nuorin Mestarien liigassa esiintynyt Inter-pelaaja. Ennätys kuitenkin kattaa vain Mestarien liigan, sillä Beppe Bergomi debytoi Mestarien liigaa edeltäneessä Euroopan cupissa 17 vuoden ja 72 päivän ikäisenä.

Interin riveihin täksi kaudeksi saapunut menestysvalmentaja Antonio Conte ylisti Espositon suoritusta. Conte heitti Espositon heti suuren haasteen eteen antamalla nuorukaiselle tulikasteensa Mestarien liigan huippuottelussa Borussia Dortmundia vastaan. Conte luottaa timanttiinsa kuitenkin vahvasti.

– Olisin hullu, jos olisin laittanut 17-vuotiaan pojan Mestarien liiga -otteluun, vaikka en olisi luottanut häneen. Hän osaa nyt lentää. Tein sen selväksi, että hän on tärkeä pelaaja, Conte toteaa Sky Italialle.

Lue myös:

    Uusimmat