Chelsea-legendalta raaka tarina José Mourinhosta – mestariluotsi latasi säälimättömän uhkauksen kauden ensimmäisissä treeneissä: "Katsoimme toisiamme ja ajattelimme, että huh"

Chelsea-legenda John Terry on paljastanut José Mourinhosta tarinan, joka osoittaa, miten armoton ja samalla ovela portugalilainen jalkapallovalmentaja on paikoin ollut.

Oli menossa kauteen valmistavan jakson ensimmäinen päivä, eivätkä Chelsean topparit, kapteeni Terry ja Gary Cahill, onnistuneet pitämään harjoituksissa palloa tavallisella tasollaan. 

– Me voitimme liigan (2014–15) ja tulimme takaisin kauteen valmistavalle jaksolle. Ensimmäisenä päivänä minä ja Gary Cahill annoimme jatkuvasti palloa pois. Hän (Mourinho keskeytti session; olimme juuri hankkineet Cesc Fabregasin, Diego Costan ja pari muuta, Terry kertoi Instagramin livelähetyksessä snookerlegenda Stephen Hendryn kanssa Sportbiblen mukaan.

Mourinho uhosi Terryn mukaan tuovansa hänen ja Cahillin tilalle kaksi muuta pelaajaa.

– Hän sanoi: "Te kaksi. Minä menen ja käytän 100 miljoonaa puntaa pariin muuhun keskuspuolustajaan, jos annatte jatkuvasti palloa pois." Katsoimme toisiamme ja ajattelimme, että huh.

Terryn mukaan hän ja Cahill alkoivat "murskata" kaikkia harjoituksissa. Tempo nousi, ja pelaajat alkoivat potkia toisia sukille.

– Harjoitusten jälkeen hän tuli ja laittoi kätensä meidän molempien ympärille ja sanoi: "Tämän takia tulette olemaan avauksessa tällä kaudella." Hän tiesi täsmälleen, mitä hän oli tekemässä, hän oli neljä askelta kaikkia muita edellä.

Mourinho tiesi pitkään Chelseassa pelanneen Terryn mukaan, milloin "painaa toisen nappuloita ja milloin ei". Toisinaan valmentajasuuruus saattoi olla Terrylle täysin hiljaa ja aiheuttaa hämmennystä, toisinaan hän saattoi taas kehua tätä "minun miehekseni ja kapteenikseni".

Mourinho oli tapahtuma-aikaan toista kertaa Chelsean puikoissa, mutta sai reilun kahden vuoden jälkeen potkut joulukuussa 2015 heikkojen esitysten jäljiltä. Mourinho oli luotsannut seuraa jo vuosina 2004–07.

Mourinho luotsaa nykyisin Italian Serie A:ssa pelaavaa AS Romaa, kun taas Terry on hiljattain aloittanut valmennuskonsulttina Chelsean akatemiassa. Hän toimi pelaajauransa päätyttyä Aston VIllan apuvalmentajana 2018–21.

Lue myös:

    Uusimmat