Liverpool-pelaaja myönsi karun asian suhteessa Manchester Cityyn

Liverpool nousi sunnuntaina jalkapallon Englannin Valioliigan sarjataulukossa liigakärki Manchester Cityn lähimmäksi uhkaajaksi, kun Anfield Road -stadionilla kaatui pääsarjanousija Brentford maalein 3–0. Kolmanneksi pudonneen Chelsean valioliigataulukossa ohittanut Liverpool on ottelun enemmän pelannutta Cityä 11 pistettä jäljessä.

Kotipeli pirteää kautta pelaavaa Brentfordia vastaan oli Liverpoolille kypsyyskoe sikäli, että siltä puuttui Afrikan mestaruusturnauksessa pelaavia tärkeitä pelaajia. Heitä ovat muun muassa maalitykki Mohamed Salah, joka pelaa Egyptin maajoukkueessa ja Sadio Mane, joka edustaa Senegalia.

Sunnuntaista ottelua mielin määrin hallinneelle Liverpoolille avausmaalin teko tuotti tuskaa, mutta kun Fabinho pukkasi 44. minuutilla 1–0, kotijoukkueella ja sen kannattajilla helpotti. Alex Oxlade-Chamberlain ja japanilainen vaihtomies Takumi Minamino venyttivät Liverpoolista maaliverkkoa toisella puoliajalla.

Vaihdosta peliä seuranneen Suomen maajoukkuehyökkääjän Marcus Forssin Brentfordin paras maalipaikka osui toiselle puoliajalle, kun Bryan Mbeumon laukaus viuhui niukasti vasemmalta ohi.

Manchester Cityn 11 pisteen karkumatka mietitytti Liverpoolin skottipuolustaja Andrew Robertsonia.

– Manchester Cityllä on yksi valioliigahistorian parhaista joukkueista. Tällä hetkellä ero tuntuu liian suurelta, Robertson myönsi BBC:n mukaan.

Leeds otti taisteluvoiton

Loukkaantumisten raatelema Leeds otti Lontoossa hengen voiton aineesta, kun se kukisti kotijoukkue West Hamin 3–2. Keskikenttäpelaaja Jack Harrison teki vierasjoukkueen kaikki kolme maalia eli hattutempun. Leeds kävi ottelussa kolmesti johdossa, ja viimeinen kerta Harrisonin 3–2-osumalla sanoi toden.

Leedsistä olivat loukkaantumisten takia sivussa muun muassa Englannin joukkueessa EM-turnauksessa pelannut keskikentän johtaja Kalvin Phillips, viime kaudella 17 kertaa Valioliigassa osunut maalitykki Patrick Bamford, toppari-kapteeni Liam Cooper ja kokenut puolustaja Diego Llorente.

Valioliigassa neljäntenä oleva West Ham oli voittanut kolme edellistä valioliigaotteluaan ja Leedsin viime keskiviikkona Englannin cupissa 2–0.

Vierasvoitollaan Leeds kipusi sarjataulukossa 15:nneksi ja ohitti sunnuntaina päävalmentajalleen Rafael Benitezille potkut antaneen Evertonin.