Pep Guardiola latasi tulisen väitteen Chelsean törsäilystä: "Te tappaisitte minut"

Toinen toistaan laadukkaampia rangaistuspotkuja – näin eteni Super Cupin ratkaissut pilkkukisa 8:28
Manchester City kaatoi Sevillan Super Cupissa – näin eteni trillerimäinen pilkkukisa

Pep Guardiola latasi kovaa tekstiä Chelsean siirtopolitiikasta. Hänen mukaansa Abu Dhabin emiiriperheen omistamalta Manchester Cityltä ei sallittaisi vastaavanlaista ostoskäyttäytymistä.

Huippukohtaamiseen Newcastlea vastaan Manchester Cityä johdattava päävalmentaja Pep Guardiola antoi tulisia kommentteja kesän siirtomarkkinoista ja nosti esiin jälleen satoja miljoonia puntia pelaajiin kaataneen Chelsean toiminnan.

Chelsea on ostanut uusia pelaajia noin miljardilla eurolla sen jälkeen, kun Todd Boehlyn ja Clearlake Capitalin johtama omistajaryhmittymä on ottanut seurassa vallan keväällä 2022.

Abu Dhabin rahoittamalta Manchester Cityltä ei Guardiolan mukaan sellaista suvaittaisi.

– Me olisimme sellaisen tarkastelun alla, jota ei voi edes kuvitella. En voisi edes istua tässä, jos olisimme käyttäneet rahaa niin kuin Chelsea viimeisessä kahdessa siirtoikkunassa – te tappaisitte minut, Guardiola tulitti lehdistölle Reutersin mukaan.

Guardiola myönsi Cityn etsivän korvaajaa loukkaantuneelle pelintekijälle Kevin De Bruynelle.      

– On katsottava, mitä markkinoilla tapahtuu ja arvioitava, voimmeko tehdä sen ja maksaa mielestämme reilun summan… Lopulta maksamme, mikä on meidän mielestämme järkevää. Toinen vaihtoehto on pelaaja akatemiastamme, Guardiola pyöritteli.

Kovalla rahalla rakennettu ja talousepäselvyyksistä Valioliigan sisäiseen tutkintaan joutunut Manchester City on hankkinut toistaiseksi toppari Josko Gvardiolin lehtitietojen mukaan 90 miljoonalla eurolla ja keskikenttäpelaaja Mateo Kovacicin 30 miljoonalla.

Chelsea on puolestaan ostanut kesän aikana kahdeksan uutta pelaajaa, joista viimeisempinä keskikenttäpelaajat Romeo Lavian 60 miljoonalla eurolla ja Moises Caicedon peräti 130 miljoonalla euron ennätyssiirrolla.

– En kritisoi Chelseata hetkeäkään. Sanon vain, että jos me teemme niin, olemme kuolleita, ympäri maailman. He voivat tehdä, mitä haluavat. 

– Jos he haluavat käyttää, en tiedä, 900 miljoonaa puntaa, 900 lisää, 900 lisää – heillä on sitä. Bisnes on bisnestä. He ovat myyneet paljon (pelaajia) tänä kesänä, joten he voivat tehdä niin.

Chelsea on brittimedian mukaan saanut siirtonsa Valioliigan sisäisten talousraamien sisään tekemällä pelaajilleen pitkiä sopimuksia ja jyvittämällä siirtosummat tasaisesti useammalle sopimusvuodelle kirjanpidossaan.

Manchester City aloitti valioliigakautensa viime viikolla voitolla Burnleyta vastaan. Viikolla se valloitti Super Cupin kaatamalla Eurooppa-liigan voittajan Sevillan.

Lauantai-iltana Manchester City kohtaa odotetussa huippuottelussa Newcastle Unitedin kotonaan.

Lue myös:

    Uusimmat