José Mourinho myönsi yllättyneensä – antoi suurta ylistystä HJK:n päävalmentajan liikkeelle: "Se oli erittäin, erittäin älykästä"

Tulosruutu: HJK taipui taistellen AS Romalle, isäntien hylätty maali kuohutti.

AS Roman valmentajalegenda José Mourinho huomioi HJK:n valmennuksen tekemän taktisen muutoksen lehdistötilaisuudessaan ottelun jälkeen.

Katso pääkuvan videolta ottelun kohokohdat, myös HJK:n David Brownen huima hylätty osuma ja sen hylkäämisperusteet. 

Niukasta 2–1-voitostaan huolimatta AS Roman päävalmentaja José Mourinho soi edellisen kohtaamisen tapaan erityisen huomion vastustajalleen HJK:lle ja vastinparilleen Toni Koskelalle.

– Heillä on hyvä joukkue, hyvä valmentaja ja hyviä ideoita, Mourinho kehui.

MTV Urheilu kysyi Mourinholta erityisesti Koskelan tekemästä taktisesta muutoksesta ottelun toisella puoliajalla, jolloin HJK:n vasempana laiturina pelannut David Browne siirtyi oikealle ja sai luotua Roman vasemman laidan puolustukselle pahoja ongelmia.

– He menivät selkeämmin kolmen alakertaan ja siirsivät vasemman laiturinsa oikealle ja loivat ylivoiman sille laidalle. Me olimme sillä hetkellä hieman väsyneitä ja myös hieman yllättyneitä siitä muutoksesta, Mourinho tunnusti.

– Minulla oli puolestaan hieman ongelmia vaihtopenkkini kanssa, kun muutamia pelaajia puuttui, ja minun piti laittaa 18-vuotias poika (vaihdosta tullut Giacomo Faticanti) ensimmäiseen otteluunsa Roman edustuksessa. Vasta sitten, kun muutimme ryhmitystä 5–2–3:sta 5–3–2:een, me saimme pelin takaisin haltuumme.

– Mutta tuo noin 70. minuutilla tullut muutos oli erittäin ovela. Se oli erittäin, erittäin älykästä, miten he tekivät sen.

Juttu jatkuu videon alla. 

Markku Peltoniemi on Mr. HJK – tähtihetki koitti vain 17-vuotiaana lukiolaisena 2:15
Markku Peltoniemi on Mr. HJK – tähtihetki koitti vain 17-vuotiaana lukiolaisena.

Koskela myönsi halunneensa luoda laidalle ylivoiman hyökkääjä Santeri Hostikan, Brownen ja oikeana wingbackina pelanneen Pyry Soirin avulla.

– Hostikka ja Browne pääsivät juoksemaan oikeaan laitaan. Siitä tuli ainakin yksi loistava keskityspaikka ja ehkä siitä olisi voinut viheltää meille myös rangaistuspotkun, Koskela tuumaili.

Mourinhon kehut Koskela kuittasi lyhyesti, vaikka myönsi niiden lämmittävän mieltä.

– (Mourinho) on voittanut kaiken ja on toiminut absoluuttisella huipulla pitkään. Vielä enemmän lämmittäisi, jos oltaisiin saatu pisteitä tästä ottelusta, Koskela totesi.

Brownen ampuman unelmatykin hylkäämisestä ei syntynyt lehdistötilaisuuksissa suurtakaan debattia. Mourinho totesi VAR-tuomioiden menneen oikein molemmilla kerroilla, kun ensin Romalta vietiin maali paitsiona, ja loppuhetkillä Brownen 30 metristä ammuttu tasoitus mitätöityi Malik Abubakarin rikkeen vuoksi.

Abubakarin katsottiin sohaisseen AS Roman Bryan Cristantea silmään juuri ennen Brownen tykitystä.

– Joskus pehmeätkin osumat kädellä saattavat johtaa tuollaisiin tuomioihin. Mutta erotuomareilla on selvät säännöt, miten tuomita. Joskus ne tilanteet menevät meidän eduksemme, joskus meitä vastaan, Mourinho pyöritteli.

AS Roma säilytti voitollaan kaikki mahdollisuutensa edetä jatkoon Eurooppa-liigassa. HJK:lle tappio tiesi, että sen europelit päättyvät 3. marraskuuta, kun se kohtaa lohkovoittaja Real Betisin Sevillassa.

Lue myös:

    Uusimmat