Chaudray Crémant de Bourgogne Brut

Compagnie Française des Grands Vins AOC CRÉMANT DE BOURGOGNE Hinta: 10,67 euroaAlkon nro 008505 Rypäleet: Cardonnay 70%, Pinot Noir 20% Aligote 10%

Crémant-nimikettä käytetään ranskalaisista kuohuviineistä, jotka on valmistettu Champagnen alueen ulkopuolella perinteisellä pullokäymismenetelmällä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että viinin toinen käyminen on tapahtunut pullossa, tuoden kuohuviiniin sen kuplat. Erään tarinan mukaan Crémant nimike tulisi ranskalaisesta Cramantin kylästä, joka sijaitsee Champagnessa Côtes des Blancsin alueella. Tosin tarinoitahan on niin monia kuin on kertojiakin. Bourgognen crémant-alkuperämerkintä on vuodelta 1975. Sen mukaan valmistuksessa saa käyttää kaikkia alueen rypälelajikkeita.

Compagnie Française des Grands Vins'in perusti Eugene Charmat vuonna 1909. Yritys on suurin Crémant de Bourgognen tuottaja. Herra Charmat oli enologi joka keksi kuohuviinien toisen tankkikäymisen, jossa viini siis saa kuplansa ennen pullotusta.

Viini on vaaleankeltainen ja siinä on pienet kuplat.

Tuoksussa on kypsää hedelmäisyyttä sekä paahteisuutta.

Maku on kuiva ja hedelmäinen. Taustalla paahteisuutta, joka ilmenee pähkinäisyytenä. Maku on tuoksunsa kaltainen ja sitä raikastaa hyvä hapokkuus. Jälkimaku päättyy omenaiseen loppuun.

Minkä kanssa?

Tällainen tasapainoinen kuohuviini sopii hyvin blinien ja mädin kera. Myös suolaiset kohokkaat ovat oivia kumppaneita tälle Crémantille. Illanistujaisten seurustelu- ja tervetuliaisjuomana pikkusuolaisten kera kuiva kuohuviini on loistava tunnelman luoja.

Viiniarvostelu: sommelier Petri Pellinen

Ruokalan viiniarvostelu MTV3-kanavalla perjantaisin Ihanan aamun ruokaosuuden jälkeen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja