Charles Leclercin järjetön temppu yllätti Sebastian Vettelin: "Siinä ei ollut tilaa"

Sebastian Vettel ja Charles Leclerc joutuivat keskeyttämään F1-kauden toisen osakilpailun, kun Leclerc ajoi päin Vetteliä ensimmäisellä kierroksella Red Bull Ringin kolmannessa mutkassa.

Vettelin kisa päättyi heti ensimmäisen kierroksen päätteeksi, Leclerc yritti jatkaa kilpailua muutaman kierroksen ajan, kunnes hänenkin autonsa siirrettiin varikkopilttuun suojiin neljännen kierroksen päätteeksi.

Ferrari-kuljettajien kolari oli täysin Leclercin syy, sillä monacolaiskuljettaja hyökkäsi kolmosmutkan jarrutukseen aivan liian aggressiivisesti.

– Taistelin muiden autojen kanssa. Meitä oli jo kolme autoa kolmosmutkassa, ja yllätyin toden teolla. En odottanut Charlesin yrittävän mitään. Mielestäni siinä ei ollut tilaa, Vettel kommentoi Sky Sportsille.

– Suuri sääli. Tällainen olisi pitänyt välttää, mutta en olisi voinut tehdä oikein mitään toisin. Ajoin varovasti, koska siinä oli jo valmiiksi tiukkaa. Mielestäni siinä ei ollut enää tilaa, ja siksi törmäsimme.

Leclerc pyysi Vetteliltä anteeksi välittömästi autosta päästyään.

– Tällaisissa tilanteissa ei ole sijaa selityksille. Olen pettynyt itseeni. Olen tehnyt todella huonoa työtä. Olen pettänyt tallin. Voin vain olla pahoilani, vaikka tiedän, ettei se riitä. Toivottavasti opin tästä ja palaan seuraavaan kisaan entistä vahvempana, Leclerc sanoi Sky Sportsin mukaan.

– Nämä ovat vaikeita aikoja tallille. Emme olisi tarvinneet tätä. Heitin tallin kaiken uurastuksen roskakoriin. Olen todella pahoillani. Olin liian optimistinen.

Lue myös:

    Uusimmat