Ferrarin kisasta totaalinen katastrofi! Charles Leclerc ajoi Sebastian Vettelin päälle heti avauskierroksella

F1-kauden toinen osakilpailu alkoi Ferrarin kannalta painajaismaisella tavalla.

Ferrari on ollut kauden kahtena ensimmäisenä GP-viikonloppuna täysin kateissa suorituskykynsä kanssa. Kauden toiseen osakilpailuun tallin autot lähtivät kymmenennestä (Sebastian Vettel) ja 14. lähtöruudusta (Charles Leclerc).

Molempien kilpailu tuhoutui jo ensimmäisellä kierroksella Red Bull Ringin kolmannessa mutkassa, kun takaa tullut Leclerc ajoi kirjaimellisesti Vettelin päälle.

Leclerc hyökkäsi mutkan sisäreunaan aivan liian kovalla nopeudella, ja kun edellä ajavat käänsivät mutkaan sisään, Leclerc joutui hakemaan lisää tilaa mutkan sisäreunan kanttikiveltä. Valitettavaa kyllä, kanttikivi oli korotettu, ja se nosti Leclercin auton ilmaan.

Ilmalento päättyi osittain Vettelin auton päälle, niin, että Vettelin takasiipi vaurioitui pahasti. Vettel ajoi avauskierroksen päätteeksi varikolle ja keskeytti välittömästi.

Myös Leclerc piipahti varikolla. Hänelle vaihdettiin uudet renkaat, ja monacolainen jatkoi matkaa muutaman kierroksen ajan, kunnes hänenkin autonsa siirrettiin varikkopilttuun suojiin keskeytyksen merkiksi. Ainakin Leclercin auton pohjalevy kärsi kolarissa merkittäviä vaurioita.

Tästä F1:n jakamasta kuvasta käy ilmi, että Kimi Räikkönen näki Ferrari-kolarin varsin läheltä:

Lue myös:

    Uusimmat