Charles Leclercin dominoinnista käynnistyi tivailutulva – Ferrari-pomo otti suoraan kantaa ”suosimiskysymykseen”

Leclerciltä musertavaa ylivoimaa, Verstappenille katastrofi ja Bottas pisteille – Näin eteni Australian GP 7:31
Video: Leclercin näytös, Red Bullin katastrofi – MTV Uutiset Live paketoi Australian GP:n tapahtumat

Onko Charles Leclerc Ferrarin ykköskuski? Tämä kysymys puhuttaa nyt formulavarikkoa – Leclercin loistavan alkukauden myötä.

24-vuotias Leclerc johtaa tällä hetkellä kuljettajien MM-sarjaa 34 pisteen erolla ennen Mercedeksen George Russellia. Leclercin etumatka sen kuin kasvoi, kun hän voitti sunnuntain Australian GP:n. Samaan aikaan Ferrarin toinen kuski Carlos Sainz töppäili pahemman kerran.

Sainz lähti kisaan kovan seoksen renkailla, joiden kanssa hän oli vaikeuksissa. Espanjalainen tipahti heti useita sijoja, minkä lisäksi hän ajautui ulos radalta. Sainz jäi jumiin hietikolle, mikä päätti hänen kisansa.

Tuorein näytös käynnisti tivailutulvan. Sen kohteena oli Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto, jolta kysyttiin siitä, että aikooko Ferrari nostaa Leclercin selkeäksi ykköskuskiksi.

– He saavat ihan vapaasti taistella keskenään, Binotto sanoi Sky Sportsille, viitaten Leclerciin ja Sainziin.

– Carlos nousee kyllä jaloilleen. On tärkeää, että saamme heidät molemmat mukaan kärkitaisteluun. Nautin siitä, jos he voivat ajaa keskenään kilpaa, Binotto jatkoi.

Binotton mukaan Sainz kärsi kovasta epäonnesta Australiassa. Espanjalainen kamppaili muun muassa ohjauspyöräongelman kanssa kisan alla. Binotto uskoo, että Sainz palaa normaalille tasolleen Imolassa, eli seuraavassa F1-kisassa.

Lue myös:

    Uusimmat