Lähde: Ferrarin sisällä kuohuu – raju paljastusraportti vuoti julki Carlos Sainzin F1-voittojuhlista

Tulosruutu: Carlos Sainz voitti Britannian GP:n, alun joukkokolari säikäytti

Osa Ferrarin talliväestä ei edes halunnut juhlia Carlos Sainzin voittoa Britannian GP:n jälkeen, paljastaa Ferrarin entinen lehdistöpäällikkö Alberto Antonini.

Sainz oli sunnuntaina ykkönen Englannin Silverstonessa. Sainzin F1-uran ensimmäisen voiton taakse verhoutui iso annos draamaa.

Sainzin voiton kulminaatiokivi rakentui kisan loppuvaiheilla radalle tulleen turva-auton kautta. Sainz hyödynsi ikkunan ja haki uudet pehmeän seoksen renkaat alleen. Niiden avulla hän ohitti tallikaverinsa Charles Leclercin ja ajoi voittoon.

Kuohuttavin käänne liittyi siihen, että Sainz oli ainut Ferrari-kuski, joka pysähtyi turva-auton takana. Ykkösenä ollut Leclerc oli ainut kärkikuski, joka ei ottanut alleen pehmeän seoksen kumeja.

Kyseinen taktinen valinta aiheutti kovasti porua jo kisan aikana ja sen jälkeen. Eikä pelkästään tallin ulkopuolella, vaan myös sisällä.

Ferrarin entinen lehdistöpäällikkö Alberto Antonini julkaisi paljastusraportin sunnuntain tapahtumista.

– Luotettava lähde kertoi minulle rumasta episodista, joka nähtiin Silverstonen kisan jälkimainingeissa, Antonini kirjoittaa formulapassion.it-sivustolla.

– Osa Ferrarin väestä ei halunnut osallistua kilpailun jälkeiseen palkintoseremoniaan, eikä tulla mukaan tallin yhteiskuvaan. Tuo ei ole mikään hyvä merkki.

– On ihan tervettä, että tallin sisällä kilpaillaan, mutta kaikkien pitäisi yhdessä tavoitella voittoa, Antonini jatkoi.

Kilpailun jälkeen televisiokamerat ikuistivat hetken, kun kilpailussa neljänneksi jäänyt Leclerc nousi ulos autostaan. Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto otti Leclercin keskusteluun, jossa hän heristi sormeaan monacolaista päin.

Leclercin mukaan Binotto yritti vain ”piristää” häntä kilpailun jälkeen.

Leclercin edellisestä voitosta on kulunut jo kolme kuukautta. Monacolainen oli edellisen kerran ykkönen Australian Melbournessa huhtikuun alussa. Sen jälkeen Leclerc on menettänyt kuljettajien MM-taulukon kärkipaikan Red Bullin Max Verstappenille.

Lue myös:

    Uusimmat