Ferrarin iso pomo jyrähti Sebastian Vettelin kohtelusta: ”En pidä siitä”

Ferrari-kuskeilta nähtiin hyvin kaksijakoisia suorituksia sunnuntain Italian GP:ssä. Monacolaiskuljettaja Charles Leclerc kesti urhollisesti Mercedes-kuskien Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen antaman paineen, ajaen lopulta voittoon. Sebastian Vettelin kisa meni puolestaan piloille jo alkuvaiheilla, sangen oudon virheen myötä.

Vettel oli kisassa neljäntenä, kun hän teki yllättävä virheen. Saksalaiskuski pyörähti, vaikka hänellä oli eroa niin eteen- kuin taaksepäin.

Virheen ja pyörähdyksen jälkeen Vettel palasi radalle niin, että hän osui Racingin Pointin kanadalaiskuskiin Lance Strolliin.

Tästä Vettel kuittasi 10 sekunnin stop and go -rangaistuksen, eli ylimääräisen varikkovierailun ja siellä paikallaan köröttelyn.

Vettel jäi lopulta sijalle 13.

Saksalaiskuski on ollut kovan kritiikin kohteena läpi kauden, sillä hänen otteet ovat olleet hyvin ailahtelevia. Tuoreeltaan Vettel on jäänyt pahasti tallikaverinsa Leclercin jalkoihin.

Ferrarin iso pomo, toimitusjohtaja Louis Camilleri ryhtyi kuitenkin puolustelemaan suojattiaan.

– En pidä siitä, että ihmiset yrittävät kirjoittaa häntä kokonaan ulos, Camilleri totesi Sky Sportsille.

– Hän on loistava kuljettaja. Luotan täysin siihen, että hän palaa taas huipulle. Meidän vain täytyy pitää huoli siitä, että hänen fiilis nousee taas korkealle, Camilleri jatkoi.

Italian GP:n yhteydessä Leclerc ohitti Vettelin MM-pistetaulukossa. Leclerc on nyt neljäntenä (182) ja Vettel viidentenä (169).

MM-sarjaa johtaa Mercedeksen brittikuski Hamilton (284).

Lue myös:

    Uusimmat