Charles Leclerc latasi sosiaaliseen mediaan poikkeuksellisen purkauksen: raivostui itseensä kohdistuneista syytöksistä – "Älkää rinnastako minua niihin kuvottaviin ihmisiin"

Charles Leclerc on yksi niistä kuudesta kuljettajasta, jotka eivät ole polvistuneet F1-kauden neljänä ensimmäisenä GP-viikonloppuna nähdyissä rasisminvastaisissa kannanotoissa. Leclerc kokee saaneensa tästä johtuen kohtuutonta kritiikkiä osakseen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian toinen GP suorana 7.-9.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian toinen GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Rasisminvastainen kannanotto on nähty kaikkina GP-viikonloppuina juuri ennen kilpailun starttia. Kuljettajat kokoontuvat lähtösuoralle, ja heillä on yllään musta t-paita, jossa lukee englanniksi "loppu rasismille".

Jo ennen kauden ensimmäistä kilpailua käytiin keskustelua siitä, ketkä kuljettajat polvistuisivat ja ketkä jättäisivät mahdollisesti polvistumatta. Toisaalta muistutettiin, että kaikilla kuljettajilla on oikeus toimia parhaaksi katsomallaan tavalla.

Leclerc kertoi ennakkoon olevansa yksi niistä kuljettajista, jotka eivät polvistu. Hän perusteli päätöstään tuolloin sosiaalisessa mediassa.

Kauden edetessä Leclerc on kuitenkin saanut niskaansa epäilyksiä, kritiikkiä ja jopa suoranaista vihaa siitä johtuen, ettei ole suostunut polvistumaan.

– Vastustan rasismia. Olen iloinen siitä, että F1 on ottanut käyttöön kaikki jakelukanavansa välittääkseen viestiä siitä, mikä on oikea tie. En kuitenkaan ole halunnut polvistua, koska sitä on tehty monissa sellaisissa protesteissa, jotka ovat muuttuneet väkivaltaisiksi. En hyväksy väkivaltaa millään tapaa, Leclerc lausui lehdistölle.

Sosiaalisessa mediassa Leclerc esitti asiansa poikkeuksellisen suorasukaisesti.

– On erittäin surullista nähdä, miten jotkut ihmiset vääristelevät sanojani tehdäkseen otsikoita, joissa minut saadaan näyttämään rasistilta. En ole rasisti. Vihaan rasismia. Se on kuvottavaa.

– Älkää rinnastako minua niihin kuvottaviin ihmisiin, jotka syrjivät toisia ihonvärin, uskonnon tai sukupuolen perusteella. En kuulu heihin nyt enkä tule koskaan kuulumaankaan. Olen aina kunnioittanut kaikkia, ja sen pitäisi olla nykypäivänä ihan normaalia.

– Lopettakaa minun kuvani käyttäminen väärien aatteiden edistämiseksi. En ole kiinnostunut politiikasta, enkä halua sekaantua siihen.


Lue myös:

    Uusimmat