F1-tähti Charles Leclerc kertoi, miksei hän polvistu kisojen alla – "En hyväksy väkivaltaa"

Nyt se on varmaa! Valtteri Bottas jatkaa Mercedeksen tallissa 1:11
Videolla juttua Valtteri Bottaksen Mercedes-jatkosopimuksesta.

Ferrarin monacolaistähti Charles Leclerc on ollut yksi niistä F1-kuljettajista, jotka eivät ole polvistuneet alkukauden kisojen alla. F1:ssä on tehty eleitä rasismin vastaisen taistelun puolesta. Leclercin mukaan hän kyllä taistelee rasismia vastaan, mutta polvistumisella on hänen mielestään hyvin ristiriitainen maine.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian toinen GP suorana 7.-9.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian toinen GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1:ssä on osoitettu tukea rasismin vastaiseen taisteluun monin eri tavoin. Sarjan kuljettajat ovat pitäneet yllä ”End rasicm” (loppu rasismille) -paitoja kisojen alla. Samainen teksti on ollut näkyvästi esillä myös rata-alueella.

Monet kuljettajat ovat myös tehneet muun muassa Black Lives Matter -kampanjasta tutun polvistumiseleen lähtörituaalien yhteydessä. Rivit ovat kuitenkin rakoilleet, sillä kaikki kuljettajat eivät ole lähteneet tempaukseen mukaan.

Yksi polvistumisesta kieltäytynyt taho on ollut Ferrarin Charles Leclerc. Monacolainen kertoi La Gazzetta dello Sportin haastattelussa tarkan syyn sille, miksi hän on kieltäytynyt polvistumasta.

– Vastustan rasismia ja taistelen sitä vastaan. Olen iloinen siitä, että F1 on ottanut käyttöön kaikki sen jakelukanavat välittääkseen viestiä siitä, että mikä on oikea tie. En halunnut kuitenkaan polvistua, koska sitä on tehty monissa protesteissa, jotka ovat muuttuneet väkivaltaisiksi.

– En hyväksy väkivaltaa millään tapaa, Leclerc painotti.

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Englannin Silverstonessa.

Lue myös:

    Uusimmat