Kimi Räikkönen jakoi ensimmäisen F1-muistonsa – se oli suomalaisittain dramaattinen hetki ja yhden ajanjakson loppu

1:20
Katso Kimi Räikkösen kommentit F1-kauden avauskisan jälkeen.

F1-kuskit ovat muistelleet sarjan julkaisemalla videolla ensimmäisiä muistojaan moottoriurheilun kuninkuusluokasta. Ääneen pääsivät myös Alfa Romeon Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas.

41-vuotiaan Räikkösen ensimmäinen muistikuva on luonnollisesti kauempana sarjan historiassa kuin muilla kuskeilla.

– Jotenkin minusta tuntuu, että se oli, kun Keke Rosberg ajoi viimeistä kauttaan. Taisi olla hänen viimeinen kisansa, kun hänen autonsa rengas räjähti johtoasemassa. Ei mitään käryä, mikä vuosi oli kyseessä, sanoi Räikkönen.

Räikkönen viittasi kauden 1986 Australian GP:hen, jota Rosberg johti ennen 63. kierroksella tullutta rengasrikkoa. Kisa jäi siis vuoden 1982 maailmanmestarin F1-uran viimeiseksi.

Sama osakilpailu sai dramaattisen käänteen, kun MM-sarjaa johtanut Nigel Mansell kärsi rengasrikon Rosbergin keskeytystä seuranneella kierroksella. Alain Prost nousi lopulta kisan voittajaksi ja maailmanmestariksi.

Bottaksella ei ollut aivan yhtä tarkkaa kuvaa ensimmäisestä F1-muistostaan.

– Ensimmäinen muistoni F1:stä on kisan katsominen televisiosta. Sanoisin ehkä vuodelta 1994 – vuosi suuntaan tai toiseen. Oli todella siistiä nähdä kilpa-autoilua, ja innostuin F1-sarjasta, kertoi Bottas.

Katso Youtube-video alta. Räikkösen vastaus videolla ajassa 2:45 ja Bottaksen alkaa kohdasta 5:35.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja