Mainos

Carter huolissaan Irakin vaalien onnistumisesta

Yhdysvaltain entisen presidentin Jimmy Carterin mielestä Irakin turvallisuustilanne ei ole kyllin vakaa, jotta maassa voitaisiin järjestää ensi kuussa turvallisesti kansalliskokouksen vaalit.

Yhdysvaltain entinen presidentti Jimmy Carter onhuolissaan Irakissa tammikuuksi suunnitelluista kansalliskokouksen vaaleista. Carterin mukaan maan turvallisuustilanne ei ole tarpeeksi vakaa, jotta vaalit olisivat rehelliset ja äänestäminen voisi tapahtua turvallisesti 30. tammikuuta.

- Irak on ollut luhistumisen partaalla. En näe mahdollisuutta, miten kaikki alkeellisetkin vaatimukset rehellisten ja turvallisten vaalien saavuttamiseksi voisi toteuttaa ensi kuussa. Kuinka kukaan voi kampanjoida? Entä mennä äänestämään ilman pelkoa? pohtii Carter.

Nobel-palkitun Carterin perustama Carter Center -järjestö on toiminut tarkkailijana yli 50 vaalissa eri puolilla maailmaa. Irakin vaaleihin järjestöllä ei ole kuitenkaan tarkoitus osallistua.

Sen sijaan Carter kertoi aikovansa johtaa ryhmää, jonka tarkoituksena on seurata 9. tammikuuta järjestettävien palestiinalaisten presidentinvaalien sujumista. Carter kertoi saaneensa kutsun palestiinalaisjohtajilta. Carter kertoi olevansa optimistinen sen suhteen, että nämä vaalit olisivat "rehelliset, reilut, vapaat ja turvalliset".

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.