Carolina venyi seuraennätykseen NHL:ssä – tulikuuma suomalaisvahti ottelun ehdoton sankari

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes kohtasi kotijäällään Raleigh'ssa Floridasta saapuneen Panthersin, joka oli voittanut edellisen ottelunsa selvin luvuin.

Pohjois-Carolinassa Floridan onni kuitenkin kääntyi, kun Carolina nappasi ottelusta jo kymmenennen perättäisen voittonsa ja rikkoi aiemman voittoputkiennätyksensä.

Carolina kukisti Floridan maalein 4–0. Ottelun ehdoton tähti oli Carolinan maalilla ahkeroinut Antti Raanta, joka torjui jo toisen perättäisen nollapelinsä. Kauden ensimmäisen nollapelinsä suomalainen torjui aiemmin tällä viikolla Chicago Blackhawksia vastaan.

Sebastian Aho sen sijaan kirjautti syöttöpisteen jo Carolinan ensimmäisestä maalista. Isännät avasivat maalitilin ensimmäisen erän kahdeksannella minuutilla Stefan Noesenin ylivoimaosumalla.

Ottelun toisessa erässä Hurricanes takoi niin ikään maalinsa ylivoimalla. Andrei Svetshnikov onnistui ensin erän viidennellä minuutilla, ja seitsemisen minuuttia myöhemmin maalin teki Teuvo Teräväinen.

Teräväisen maalista syöttöpisteen ottanut Jesperi Kotkaniemi vuorostaan teki kauden kuudennen maalinsa, kun päätöserää oli takana vajaat neljä minuuttia.

Floridalaiset olivat päivää aiemmin kaataneet kotikentällään Montreal Canadiensin maalein 7–2 muun muassa suomalaiskippari Aleksander Barkovin avauserän hattutempun siivittämänä.