Aleksandr Ovetshkinia vastaan ankara vetoomus – Kanadassa haetaan rajua ratkaisua

Venäläisjääkiekkoilijat ovat saaneet pelata NHL:ssä normaalisti Venäjän käymän Ukrainan sodan aikanakin. Ukrainan Kanadan kongressi on kuitenkin nyt tehnyt kovan Aleksandr Ovetshkinia koskevan vetoomuksen Kanadan hallitukselle.

Ukrainalais-kanadalaista yhteisöä edustava Ukrainan Kanadan kongressi perää Kanadan hallitusta eväämään venäläiskiekkoilija Aleksandr Ovetshkinilta pääsyn Kanadaan pelaamaan jääkiekkoa. Ukrainan Kanadan kongressi julkaisi aiheesta keskiviikkona kirjeen.

Kongressi esitti, ettei Washington Capitalsin kapteenina toimivaa Ovetshkinia, joka tarvitsee viisumin päästäkseen Kanadaan, tulisi päästää maahan, koska hän on ollut "Venäjän presidentin Vladimir Putinin pitkäaikainen tukija".

– Hän kampanjoi hänen puolestaan vilpillisissä Venäjän vaaleissa 2018. Ovetshkin jatkaa Putinin tukemista "presidenttinään" jopa Venäjän käydessä kansanmurhasotaa Ukrainassa, kongressi kirjoitti verkkosivuillaan julkaistussa kirjeessä.

Kongressi lisäsi, ettei Ovetshkin ole koskaan tuominnut Venäjän käymää sotaa ja että tämä esiintyy sosiaalisessa mediassa yhä kuvassa Putinin kanssa. Ovetshkin on säilyttänyt Instagramissa profiilikuvanaan yhteisotoksen, jossa hän poseeraa Putinin vierellä.

"Väärä viesti"

Kanadassa asuvalle ukrainalaisyhteisölle on Ukrainan Kanadan kongressin mukaan loukkaavaa, että Ovetshkin kieltäytyy puhumasta "Venäjän Ukrainassa tekemää kansanmurhaa vastaan" ja että hän jatkaa Putinin sekä Venäjän hallinnon tukemista. Ovetshkinin päästäminen Kanadaan lähettäisi kongressin mukaan väärän viestin kanadalaisille.

Vetoomuksessa viitataan Washington Capitalsin vierasotteluun Toronto Maple Leafsia vastaan. Se on määrä pelata 29.1.2023. Lisäksi Capitals on pelaamassa Montreal Canadiensin vieraana 6. huhtikuuta.

Vetoomuksen lopussa kongressi kertoo odottavansa vastausta siihen, aiotaanko Ovetshkinin pääsy Kanadaan evätä. Moinen ratkaisu yksittäisen jääkiekkoilijan kohdalla vaikuttaa epätodennäköiseltä.

"Minun presidenttini"

Vladimir Putin esiintyy hätkähdyttävällä musiikkivideolla, jolla uhkaillaan ydinaseen laukaisulla 0:18
Vladimir Putin esiintyi hätkähdyttävällä musiikkivideolla, jolla uhkaillaan ydinaseen laukaisulla.

Ovetshkin puhui medialle Ukrainan sodasta helmikuussa, kun Venäjä oli juuri hyökännyt maahan. "Ei enää sotaa", hän ilmaisi toiveekseen.

– Tilanne on tietysti vaikea. Minulla on paljon ystäviä Venäjällä ja Ukrainassa, ja on vaikea nähdä sotaa, Ovetshkin sanoi.

– Toivon, että se on pian ohi ja että koko maailmassa on rauha.

Ovetshkin sanoi myös, ettei hän osallistu politiikkaan urheilijana ja ettei tilanne ole hänen hallinnassaan. Hän totesi Putinista, että "hän on minun presidenttini".

Monet ovat pitäneet Ovetshkinin sanoja riittämättöminä ja peränneet häntä tuomitsemaan sodan suorasanaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat