Päävalmentajalta suitsutusta hattutemppusankari Aleksander Barkoville – "Hän muuttaa kaiken"

Florida Panthersin päävalmentaja Paul Maurice antoi Aleksander Barkoville vuolaat kehut voitokkaan Montreal Canadiens -ottelun jälkeen.

Barkov oli avainasemassa johdattamassa Floridaa komeaan 7-2-voittoon, sillä hän paukutti pöytään hurjat tehot 3+2.

Floridan suomalaiskapteeni teki ottelussa paluun oltuaan sivussa kolme edellistä ottelua loukkaantumisen vuoksi. Päävalmentaja Paul Maurice kehuu vuolaasti Barkovin arvoa joukkueelle.

– Hän muuttaa kaiken pelissäsi. Kun ottaa viisi tehopistettä pois, hän voittaa silti kriittisiä aloituksia ylivoimalla ja alivoimalla. Hänen pitää minuutit alhaisina kaikille, joten vaihtopenkillä on enemmän energiaa. Hän on niin dynaaminen kaveri, Maurice ylistää Panthersin sivuilla.

Barkov itse suhtautui hurjaan iltaansa itselleen ominaisella nöyryydellä. 27-vuotias tähti käänsi valokeilan joukkuetovereihinsa.

– Tuntui, että sain pari pomppua. Pelaan todella hyvien pelaajien kanssa, ja he löytävät minut. Siinäpä se, Barkov summaa tehoiltaansa.

Viime vuonna koko NHL:n runkosarjan voittoon marssineen Floridan käynnissä oleva kausi on ollut haastava. Joukkue on itäisessä konferenssissa vasta sijalla 12 ja pudotuspeliviiva on karannut jo kahdeksan pisteen päähän.

Barkov toivoo, että selvä voitto Montrealista kääntäisi kurssin kohti NHL:n kärkisijoja.

– Saimme tärkeitä pelaajia takaisin kokoonpanoon. Olemme nyt paljon terveempiä. Meillä on todella hyvä joukkue. Tämä oli hyvä alku, mutta meidän on vielä jatkettava ja parannettava, Barkov toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja