Mainos

Carmen-oopperan moderni versio kiinnostaa Tampereella

Tampereen Oopperassa sai tänään ensi-iltansa Bizet´n klassikko-ooppera Carmen tämän päivän versiona.1800-luvun Espanjassa sävelletty ooppera saa Tampereella kokonaan uuden, modernin ilmiasun.

Tampereen Oopperan tulkinta Bizet´n klassikko-oopperasta on kaukana perinteisestä. Tatuoitu Carmen leikittelee rakkaudella betoni-teräslavasteissa. Nykyaikaa alleviivataan skoottereilla, skeittareilla ja potkulaudoilla. Kapakat on korvattu huorakaduilla. Tupakan sijaan Tampere-talossa salakuljetetaan laittomia siirtolaisia.

-Täytyy muistaa, että Carmen on aikalaisteos. Kun se 1800-luvun puolivälissä sävellettiin, se tehtiin siihen aikaan ja Me olemme halunneet luopua 1800-luvun puolivälin Carmen-oopperan tinasotilaista ja pitseistä ja tehdä tästä jollain tavalla nykyajan näköinen, oloinen ja hajuinen, kertoo Carmen-oopperan visualisti Kimmo Viskari.

Ohjaaja Vilppu Kiljusen mukaan Carmen on niin puhki tulkittu teos, että erilainen, räväkkä esillepano yksinomaan kirkastaa Carmenin ydintä: draamaa, joka itsessään on uskottava. Carmenin Tampereella ohjannut Kiljunen kaipaa uutta puhtia oopperaan kokonaisen taidemuotona.

-Mielestäni kaiken elinvoimaisen taiteen idea on se, että se pystyy uudistumaan, Kiljunen pohtii.

Ainakin Tampereella klassikko-oopperan päivitys näyttää kiinnostavan yleisöä. Tampere -talon mukaan kaikki viisi Carmenin näytöstä myytiin lähes loppuun jo ennen ensi-iltaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.