Mainos

Carlosille vaaditaan elinkautista

Yleinen syyttäjä vaati eilen elinkautista vankeustuomiota Carlosille eli Ilich Ramirez Sanchezille, joka on syytettynä Pariisissa pidettävässä oikeudenkäynnissä. Myös kahden surmatun ranskalaisen salaisen poliisin agentit perheet vaativat Carlosin tuomitsemista elinkaudeksi vankeuteen.

48-vuotiasta Carlosia syytetään kahden Ranskan salaisen poliisin agentin ja poliisia auttaneen libanonilaisen ilmiantajan murhasta. Carlos luovutettiin Sudanista Ranskaan 1994. Aiemmin arveltiin, että yleinen syyttäjä vaatisi Carlosille tuomiota vain murhasta. Eilen yleinen syyttäjä ilmoitti kuitenkin, että syytevaatimus on "raskauttavien asianhaarojen vallitessa tehty murha", josta voidaan langettaa elinkautinen vankilatuomio.

Carlos ilmoitti oikeudenkäynnin alkaessa kymmenen päivää sitten, että hän ei tunnusta ranskalaisen tuomioistuimen toimivaltaa. Carlos, joka hoitaa itse puolustuksensa, sanoi, ettei häntä voida tuomita Ranskassa, koska hänet siepattiin laittomasti Sudanista Ranskaan.

Carlosia epäillään myös osallisuudesta yli 80 ihmisen surmiin 1970- ja 1980-luvuilla. Tappamisen hoiti joko Carlos itse tai hänen johtamansa "kansainvälinen vallankumouksellisten järjestö".
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.