F1-kuskeista käy nyt erikoinen kuhina – Helmut Marko ärsyyntyi: "Emme aio hypätä mukaan"

F1-sarjaa dominoiva Red Bull ei aio tehdä hätiköityjä päätöksiä ensi kauden kuljettajistaan, vaikka markkinoille tuloa tekevän Audin sanotaankin lisäävän paineita kovimpien nimien kiinnittämiseen.

Red Bullilta on odotettu liikkeitä Max Verstappenin tulevan tallikaverin nimittämiseksi. Neljättä kauttaan tiimissä ajava Sergio Perez on ollut toistuvien lähtöhuhujen kohteena, mutta tällä kaudella hänen tulostasonsa on kolmen kakkostilan myötä osoittanut jo selviä vakiintumisen merkkejä.

Ensi kaudella tapahtuva Lewis Hamiltonin siirtyminen Mercedekseltä Ferrarille on lisännyt liikehdintää. Myös vuonna 2026 sarjaan liittyvän Audin tulo saattaa näkyä jo ensi kauden kuskikiinnityksissä. Kiinnostavin palanen on Hamiltonin tieltä lähtöä tekevä Carlos Sainz, mutta Red Bullilla on yhteyksiä muun muassa Williamsilla ajavaan Alexander Alboniin. Vanha kettu Fernando Alonsokatselee niin ikään markkinoita.

Red Bullilla on huomattu tilanteen myötä selvää neuvottelujen aikaistumista. Tallilla ei itsellään olisi kiire tehdä päätöksiä näin aikaisin vuodesta.

– Kuskimarkkinat ovat räjähtäneet huhtikuussa, eikä yleensä kukaan käy keskusteluita huhtikuussa, neuvonantaja Helmut Marko huomauttaa Autosportin mukaan.

– Se on naurettavaa, mutta me emme aio hypätä tähän peliin mukaan. Odotamme ja katsomme, sitten vasta teemme parhaan ratkaisun myöhemmin.

Red Bull oli yksi emokonserni Volkswagenin todennäköisimmistä yhteistyökumppaneista, mutta sen paremmin Audi kuin Porschekaan eivät päässeet neuvotteluissa eteenpäin. Red Bull siirtyy vuonna 2026 omista Honda-moottoreistaan sarjaan palaavan Fordin asiakkaaksi.

Audin tulo markkinoille ei Markoa juuri hetkauta.

– En tiedä, mitä on meneillään. Olen kuullut, että Audi luo painetta, mutta se on minusta vähän outoa, että uusi tulija luo painetta kuskimarkkinoille, Marko tokaisee.

Perez sanoo odottelevansa tulevaa rauhallisin mielin.

– Tämä on 14:s kauteni F1:ssä, ja mitä tahansa onkaan tulossa, olen aika tyytyväinen siihen, mitä olen saavuttanut lajissa tähän asti.

– Tietysti kuskimarkkinoilla on liikettä, ja sitä tulee takuulla paljon seuraavien viikkojen aikana. Uskon, että tiedän seuraavan kuukauden aikana, mitä teen ensi vuonna, Perez kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat