Carlos Sainz paljastaa: F1-neuvotteluissa isompi vaihde silmään

Espanjalaiskuljettaja Carlos Sainz kertoo haluavansa nopeuttaa F1-sopimusneuvotteluja. Ensi vuoden ajokuvioihin on saatava selvyys mahdollisimman pian.

Tämän kauden loppuun Ferrarilla ajava espanjalainen on ilman sopimusta ensi vuodelle, kun seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamiltonin vie hänen ajopaikkansa. Sainz on ainoa, joka on onnistunut päihittämään heinäkuusta 2022 lähtien F1-ratoja dominoineet Red Bullin kuskit. Viimeksi hän teki sen voittamalla Australiassa maaliskuussa.

Ennen Japanin osakilpailua Sainz kertoi medialle keskustelevansa useiden eri tiimien kanssa jatkostaan.

– Minun ja taustajoukkojeni on tehtävä niin, sillä minulla ei ole vielä sopimusta ensi kaudeksi.

– Kyse on vain yksityiskohdista ja realistisista vaihtoehdoista, ja siitä, mikä on minun ja tulevaisuuteni kannalta paras vaihtoehto, hän lisäsi.

– Tärkeintä on viedä prosessia eteenpäin ja toivottavasti saada asiat selviksi ennemmin nyt kuin liian myöhään.

Sainz ei ole ainoa kuljettaja, jolle tulevaisuus on vielä epävarma. Yli puolet tämän kauden kuskeista on vailla sopimusta.

Potentiaalisia vapaita ajopaikkoja Sainzille ovat muun muassa Red Bullin toinen pesti kolminkertaisen maailmanmestarin Max Verstappenin tallikaverina, Hamiltonin korvaaja Mercedeksellä tai Audiksi vuonna 2026 muuttuva Sauber.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Vielä toipuva espanjalaiskuljettaja vakuuttaa olevansa nyt mukana täysin tehoin.

– Viime viikot olen polkupyöräillyt. Jäin Australiaan viikoksi ja nyt olen palannut takaisin kuntosalille, hän toteaa.

– En selvästi pysty vielä nostamaan raskaita painoja, kuten aiemmin. Mutta ainakin saan harjoitukseni tehtyä ja koen olevani huippukunnossa.

Viime kaudella Japanin osakilpailu ajettiin syyskuun lopulla. Sainzin mukaan vauhti oli hyvä, mutta Suzuka voi kuitenkin olla haastava rata Ferrarille.

– On aika nähdä pystymmekö olemaan lähempänä kärkeä. Rata on yksi suosikeistani, ellei jopa suosikki. Haluaisin päästä nauttimaan huikeasta radasta hieman enemmän kuin viime vuonna, hän tuumaa. 

Lue myös:

    Uusimmat