Nappaako Red Bull työttömäksi jäävän tähtikuskin? Christian Hornerilta vihjailevaa puhetta: "Ainoa, joka on lyönyt meidät"

Carlos Sainz ajoi Australian GP:n voittoon sunnuntaina.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on kommentoinut ilman ajopaikkaa ensi kaudelle olevan Carlos Sainzin tilannetta.

Ferrarilla ajava Sainz sai kauden alla ikäviä uutisia, kun Ferrari ilmoitti Lewis Hamiltonin vievän hänen ajopaikkansa kaudella 2025. Kokenut espanjalaistähti on siis yhä ilman ajopaikkaa ensi kaudeksi.

Sainz on kuitenkin aloittanut kauden upeasti. Bahrainin avauskisassa Sainz ajoi kolmanneksi, mutta Saudi-Arabian kisan hän joutui jättämään väliin tulehtuneen umpilisäkkeen takia. Sainz palasi viikonloppuna vakuuttavasti takaisin voittamalla Australian osakilpailun.

Sainzin vahvat otteet ja työtilanne ovat herättäneet keskusteluja siitä, voisiko Red Bull olla kiinnostunut hommaamaan Sainzin Max Verstappenin tallitoveriksi kaudelle 2025. Tallipomo Christian Horner kommentoi asiaa rauhallisesti.

– Tuollaisen suorituksen perusteella ei voi sulkea mitään mahdollisuutta pois. Haluamme vain ottaa aikamme. Checolla on ollut hyvä alku kauteen. Emme ole epätoivoisessa kiireessä, Horner toteaa RacingNews365:lle.

Sainz on ollut osa Red Bullin kuskiohjelmaa uransa aikana ja hän aloittikin F1-uransa Toro Rosson riveissä. 29-vuotias Sainz on kuitenkin ollut viime kaudet piikkinä Red Bullin lihassa. Hän on toistaiseksi ainoa kuljettaja, joka on pystynyt nappaamaan osakilpailuvoiton Red Bull -kuskien nenän edestä kausina 2023-24.

– Carlos on ainoa kuljettaja, joka on lyönyt Red Bullin, joten hän vaikuttaa olevan meidän arkkivihollisemme, Horner huomauttaa.

Myös Red Bullin sisartallin RB:n riveissä ajavat Daniel Ricciardoa ja Yuki Tsunodaa on pidetty vaihtoehtoina Max Verstappenin ensi kauden tallikaveriksi. Horner kuitenkin painottaa, että valinta voidaan tehdä myös tallin kuljettajaohjelman ulkopuolelta.

– Mielestäni on vielä todella aikaista ajatella näitä asioita. Tiedämme, että Yuki on todella nopea kuljettaja, mutta me haluamme muodostaa Red Bullilla parhaimman kaksikon, jonka voimme. Välillä on katsottava oman ohjelman ulkopuolelle. Todella nopea työtön kuljettaja voitti. Markkinat ovat kohtuullisen joustavat tiettyjen kuskien osalta, Horner sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat