Carlos Sainz ajoi voittoon, Max Verstappen keskeytti – näin draamaa tarjonnut Australian GP eteni

F1:ssä ajettiin sunnuntaina kauden kolmas osakilpailu, kun luvassa oli Australian GP. MTV Urheilu seurasi kisaa hetki hetkeltä.

Ferrarin Carlos Sainz ajoi voittoon Australian osakilpailussa sunnuntaina.

Kisa alkoi dramaattisesti, kun kärkipaikkansa menettäneen Max Verstappenin takajarrut syttyivät tuleen ja hollantilaistähti joutui keskeyttämään.

Tästä eteenpäin kisa oli Sainzin hallinnassa ja lopulta hän ajoikin ruutulipulle turvallisesti ykkösenä. Charles Leclerc täydensi Ferrarin kaksoisvoiton ja Lando Norris ajoi kolmanneksi.

Valtteri Bottaksen kisa meni mönkään jo alkuvaiheessa, kun suomalaistähden ensimmäinen varikkopysähdys epäonnistui karusti. Bottas oli lopputuloksissa lopulta 14:s.

Kisa päättyi dramaattisesti, kun Mercedeksen George Russell ajoi aivan loppuhetkillä seinään, joten ruutulipulle ajettiin virtuaalisen turva-auton saattelemana.

Australian GP:n liveseuranta:

Kello 7.31: Olipa dramaattinen loppu tälle kilpailulle! Voitto on Carlos Sainzille uran kolmas. Vielä reilu kaksi viikkoa sitten Sainz makasi sairaalassa oltuaan leikkauksessa tulehtuneen umpilisäkkeen vuoksi.

RUUTULIPPU: Carlos Sainz voittaa Australian GP:n! Leclerc kruunaa Ferrarin kaksoisvoiton ollen toinen. Lando Norris on tänään kolmas.

Valtteri Bottas on 14:s.

1) Carlos Sainz, Ferrari
2) Charles Leclerc, Ferrari (+2,366)
3) Lando Norris, McLaren (+5,904)
4) Oscar Piastri, McLaren (+35,770)
5) Sergio Perez, Red Bull (+56,309) 
6) Fernando Alonso, Aston Martin (+80,992)
7) Lance Stroll, Aston Martin (+93,222)
8) Yuki Tsunoda, RB (+95,601)
9) Nico Hülkenberg, Haas (+104,553)
10) Kevin Magnussen, Haas (+1 kierr.)
--------------------------------------
14) Valtteri Bottas, Sauber (+1 kierr)

Kierros 58/58: Carlos Sainz lähtee kisan viimeiselle kierrokselle!

Ja taaempana George Russell rysäyttää ajovirheen seurauksena seinään! Hurjannäköinen kolari! Mercedes-kuski pilaa kisansa toiseksi viimeisellä kierroksellaan.

Kierros 54/58: Russell on hiipinyt kaikessa hiljaisuudessa aivan Fernando Alonson kantaan. Sijasta kuusi tullaan näkemään vielä tiukka taistelu. Muiden kärkisijojen osalta homma alkaa olla jo selvä, jos ihmeitä ei enää tapahdu.

Kierros 52/58: Bottas ajaa tukevasti sijalla 15. Vauhdillisesti Bottas olisi voinut tänään taistella MM-pisteistä, mutta pilalle menneen varikkopysähdyksen jälkeen suomalainen on saanut ajella kaukana muista.

Kierros 46/58: Nyt myös George Russell tulee varikolle. Mercedes-kuski putoaa seitsemänneksi.

Tilanne: 

1) Sainz
2) Leclerc
3) Norris
4) Piastri
5) Perez
6) Alonso
7) Russell
8) Stroll
9) Tsunoda
10) Hülkenberg

Kierros 42/58: Myös kärkimies Carlos Sainz tekee pysähdyksensä ja jatkaa yhä kisan johdossa. Ero Leclerciin on nyt 5,8 sekuntia.

Alonso tulee samalta kierrokselta sisään, joten nyt kaikki kärkimiehet viidentenä ajavaa George Russellia lukuun ottamatta ovat tehneet toiset pysähdyksensä.

Kierros 41/58: Ja seuraavalla kierroksella on Norrisin vuoro tulla varikolle. Norris palaa radalle Leclercin taakse kolmanneksi.

Kierros 40/58: Piastri tulee nelossijalta sisään ja putoaa kisassa viidenneksi.

Kierros 38/58: Bottaskin on käynyt toista kertaa varikolla ja tällä kertaa pysähdys vaikuttaisi sujuneen hyvin. Bottas palaa radalle sijalle 16 tallitoverinsa Zhoun edelle.

Kierros 35/58: Myös Perez tulee varikolle. Pysähdys sujuu ongelmitta ja Red Bull -kuski palaa radalle yhdeksänneksi.

Kierros 34/58: Ja sieltä Leclerc tulee heti varikolle. Kovaa rengasta alle ja monacolainen palaa radalle neljänneksi juuri Perezin ja Alonson edelle.

Kierros 34/58: Sainz menee kärjessä menojaan ja ero Leclerciin on venynyt jo 9,1 sekuntiin. Tallimääräyksellä kolmanneksi noussut Norris puolestaan saavuttaa Leclercia, joka valittaa kuluneista renkaistaan Ferrarille.

Kierros 29/58: Piastri saa McLarenilta käskyn ja hän joutuu päästämään Norrisin edelleen kolmanneksi.

Kierros 27/58: Perez jatkaa nousuaan. Tällä kertaa Alonso joutuu toteamaan Red Bullin nopeammaksi ja meksikolaiskuski nousee kisassa viidenneksi.

Kierros 24/58: Kehnon varikkopysähdyksen myötä häntäpäähän pudonnut Bottas ajaa tällä hetkellä vahvasti sijalla 16. Hän on useamman kymmenyksen nopeampi kuin edellä ajavat kuljettajat, mutta ero Gaslyyn on yhä 12,4 sekuntia.

Kierros 21/58: Kisaa johtavan Sainzin ero Leclerciin on 1,4 sekuntia. Piastri on Leclercista kahden sekunnin päässä ja Norris on jäänyt tallitoveristaan 2,5 sekuntia.

Taaempana Perez ohittaa Russellin ja nousee kisassa kuudenneksi.

Kierros 20/58: Tässä kisan tilanne tällä hetkellä:

1) Carlos Sainz, Ferrari 
2) Charles Leclerc, Ferrari 
3) Oscar Piastri, McLaren 
4) Lando Norris, McLaren 
5) Fernando Alonso, Aston Martin 
6) George Russell, Mercedes 
7) Sergio Perez, Red Bull 
8) Lance Stroll, Aston Martin 
9) Yuki Tsunoda, RB 
10) Alex Albon, Williams
--------------------------------
16) Valtteri Bottas, Sauber

Kierros 18/58: Alonso hyötyy virtiaalisesta turva-autosta ja tekee oman pysähdyksensä. Hän on nyt viidentenä. Samalla vihreät liput liehuvat ja kisa voit jatkua normaalisti.

Kierros 17/58: Kärkimies Sainz tulee varikolle ja palaa radalle nipin napin Fernando Alonson taakse toiseksi. Alonso ei ole tehnyt vielä pysähdystään.

Samaan aikaan Lewis Hamiltonin moottori sanoo itsensä irti ja brittitähti joutuu keskeyttämään! Hamilton ajaa autonsa radan sivuun ja virtuaalinen turva-auto tulee toviksi radalle.

Kierros 15/58: Norris ja Perez tulevat varikolle. Pysähdykset sujuvat puhtaasti. Norris palaa radalle Leclercin ja Piastrin taakse viidenneksi ja Perez putoaa peräti kymmenenneksi. 

Kierros 11/58: Sainz tekee kisan kärjessä vahvaa työtä ja on kasvattanut etumatkansa Norrisiin jo 5,2 sekuntiin. Sergio Perez on kolmantena, mutta on jäänyt Norrisista jo 6,0 sekuntia.

Kierros 10/58: Myös Leclerc ja Piastri tulevat sijoilta kolme ja neljä varikolle. Kaksikon osalta kaikki sujuu mainiosti. He palaavat radalle sijoille 7 ja 8.

Kierros 9/58: Todella aikaisessa vaiheessa alkaa varikkorulianssi. Valtteri Bottaksen varikkopysähdys menee täysin pipariksi! Suomalaistähden pysähdys venyy todella pitkäksi ja suomalaistähti putoaa iskuasemista koko joukon viimeiseksi.

Sauberin varikkopysähdykset ovat olleet tällä kaudella surkeita. Myös Bahrainin avauskisassa Bottaksen kisa meni täysin pilalle pieleen menneen varikkopysähdyksen takia.

Kierros 8/58: Mercedeksen Lewis Hamilton avaa varikkopelin varhain ja tulee sisään. Brittikuski putoaa sijalle 14.

Kierros 6/58: Carlos Sainz johtaa kilpailua ja ero toisena ajavaan Lando Norrisiin on 1,9 sekuntia. Charles Leclerc on aivan Norrisin kontissa kiinni ja Oscar Piastri puolestaan on aivan Leclercin perässä.

Kierros 4/58: Verstappenin Red Bull savuttaa ja hollantilaistähti joutuu jättämään leikin kesken! Hallitseva maailmanmestari on ulkona kisasta!

Verstappen tuo autonsa varikolle ja mekaanikot yrittävät sammuttaa taka-akselin suunnalta tulevaa savua, mutta hollantilaisen kisa on ohi!

Kierros 3/58: Verstappen valittaa tiimiradiossa, että auto on tällä hetkellä vaikea ajettava.

Kierros 2/58: Carlos Sainz ohittaa Max Verstappenin ja nousee kisassa kärkipaikalle! Hieno ohitus Ferrari-kuljettajalta.

LÄHTÖ: Max Verstappen pitää pintansa lähdössä ja tulee avausmutkaan ykkösenä. Carlos Sainz pitää kakkospaikkansa ja Lando Norris kolmossijansa. Lähtö sujui todella puhtaasti kaikkien kuljettajien osalta.

Bottas sai hyvän lähdön ja nousi yhden pykälän 12:nneksi.

Kello 6.00: Kuljettajat lähtevät lämmittelykierrokselle! Kohta mennään!

Kello 5.45: Nyt on Australian kansallishymnin aika. 15 minuuttia kisan alkuun.

Kello 5.30: Viime kaudella Australian GP oli Red Bullin ja Max Verstappenin juhlaa. Verstappen ajoi vuosi sitten paalupaikalta voittoon, mutta onko hollantilaistähti tänään lyötävissä? Sen aika näyttää.

Kello 5.20: MM-sarjaa johtava Max Verstappen starttaa päivän kisaan paalupaikalta ennen Ferrarin Carlos Sainzia. Sauberin Valtteri Bottas lähtee jahtaamaan kauden avauspisteitään ruudusta 13.

Kello 5.15: Oikein hyvää huomenta ja tervetuloa F1-liveseurannan pariin! Sunnuntaiaamu on hyvä polkaista käyntiin Australian GP:llä! Lähtövalot sammuvat 45 minuutin päästä.

Lue myös:

    Uusimmat