Sebastian Vettel tyrmäsi hurjat spekulaatiot tulevaisuudestaan: "En aio paeta"

F1-kauden toisena GP-viikonloppuna on riittänyt huhuja, spekulaatioita ja puheita Sebastian Vettelin tulevaisuudesta. Vettel itse ampui jo alas yhden viime päivinä voimistuneen spekulaation.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vettelin kuusivuotinen Ferrari-taival tulee päätökseensä tämän kauden jälkeen, kun italialaistalli ei tarjonnut nelinkertaiselle maailmanmestarille enää jatkosopimusta.

33-vuotias saksalaiskuljettaja sanoi itse torstaina, ettei ole vielä tehnyt päätöstä tulevaisuudestaan. Uran jatkuminen, sapattivuosi tai uran päättyminen ovat Vettelin mukaan kaikki mahdollisia vaihtoehtoja.

Kun Vettel epäonnistui pahasti viime viikonloppuna kauden avausosakilpailussa ja Ferrarin SF1000-auto tuntuu olevan kaikkea muuta kuin helppo tai mielekäs ajettava, Red Bull Ringin varikolla on jo alettu spekuloida, mahtaako Vettel ajaa tätäkään kautta loppuun Ferrarilla.

Vettelin lähtö käynnistäisi todennäköisesti mittavan dominoefektin. Yhtenä vaihtoehtona on esitetty, että Ferrari-kasvatti Antonio Giovinazzi siirtyisi Alfa Romeolta loppukaudeksi Maranelloon ja sveitsiläistallin kolmoskuljettaja Robert Kubica ajaisi loppukauden kilpaa Kimi Räikkösen rinnalla.

Toinen vaihtoehto käynnistäisi ensi kauden sopimuksiin liittyvän tuolileikin puoli vuotta etuajassa. Carlos Sainz hyppäisi McLarenilta Ferrarille, Daniel Ricciardo Renault'lta McLarenille, ja Fernando Alonso palaisi sapattivapaalta jo nyt Renault'n rattiin.

Kaikki tämä on kuitenkin vain ja ainoastaan spekulaation asteella – etenkin kun Vettel itse vakuutti perjantaina, ettei hänellä ole aikeita "paeta" Ferrarilta.

– Enpä usko. En aio paeta. Minulla on jonkin verran todistettavaa, erityisesti itselleni, ja siksi olen täällä, Vettel sanoi Motorsport.comin mukaan.

– Monet tallissa työskentelevät ihmiset ovat tehneet minun hyväkseni niin paljon viime vuosina. Kunnioituksesta heitä kohtaan haluan tehdä saman heille ja viedä tämän kunniakkaasti loppuun. En harkitse aikaista lähtöä.

Vettel sijoittui viime viikonloppuna kymmenenneksi. Täksi viikonlopuksi Ferrari toi autoonsa päivitysosia, jotka oli alun perin tarkoitus nähdä vasta viikon kuluttua Unkarissa. Vettelin mukaan päivitysosat ovat tehneet autosta helpommin ajettavan, mutta parannukset eivät näkyneet ainakaan vielä toisten vapaiden harjoitusten tuloksissa.

Lue myös:

    Uusimmat